Eerste schooldag voor prins George

Vanochtend ging prins George van Cambridge (4) voor het eerst naar de basisschool. De prins gaat naar Thomas’s Battersea in Zuid-Londen. Zijn vader, prins William, bracht hem naar school. De Hertogin van Cambridge was te ziek om mee te gaan, sinds maandag weten we dat ze haar derde kindje verwacht en hyperemesis gravidarum (ernstige zwangerschapsmisselijkheid) heeft. Wetende dat de Hertogin er heel veel voor over zou hebben om haar zoontje weg te kunnen brengen, kunnen we er vanuit gaan dat ze dus echt heel erg ziek is op het moment.

Embed from Getty Images

Bij de schoolpoort werden prins George en prins William begroet door het hoofd van de lagere klassen. George was duidelijk nerveus en hield de hand van zijn vader stevig vast. William bleef ongeveer 40 minuten op de school, voordat hij zijn zoontje moest achterlaten.

Embed from Getty Images

 

Op de school worden, zoals op de meeste scholen in Engeland, schooluniformen gedragen. Thomas’s Battersea is een openbare – maar dure – school. De directie benadrukt echter dat het prinsje – George Cambridge, zoals hij wordt genoemd op school – geen voorkeursbehandeling krijgt. Kinderen kunnen tot hun dertiende naar deze school gaan, en het is een gemengde school: vermoedelijk zien we over twee en vier jaar de Hertog én de Hertogin met prinses Charlotte en hun derde kindje dan ook bij deze school.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s