Mode-terugblik: Hertogin van Cambridge & Kiki McDonough

De serie Terugblik heeft sinds begin mei een zusje: Mode-terugblik! Hierin worden lijstjes gemaakt van royals en een bepaalde ontwerper. Zo kun je precies zien wat, wanneer en hoe vaak een bepaalde Royal kleding van die bepaalde ontwerper heeft gedragen! 

In deze aflevering van Mode-terugblik een uitzondering op de regel dat een mode-terugblik over kleding gaat, want we blikken terug op alle keren dat de Hertogin van Cambridge sieraden heeft gedragen van Kiki McDonough.

Kiki McDonough is een Britse sierradenontwerper. Ze begon in 1985 met het ontwerpen van makkelijk draagbare sieraden, vaak met gekleurde edelstenen. Dit type sieraden was tot dat moment nog niet te vinden op de Britse markt, zeker niet voor een ‘betaalbare’ prijs. De ontwerpen zijn vrijwel altijd tijdloos en van hoge kwaliteit. De ontwerpen zijn te koop voor een verschillende variëteit aan prijzen, en zijn geschikt voor alle leeftijden. Kiki McDonough ontwerpt naast oorbellen ook halskettingen, armbanden, ringen en zelfs manchetknopen. De Hertogin droeg voor het eerst oorbellen van de ontwerpster in februari 2011, vlak voor haar huwelijk. Naar verluid is prins William vaste klant bij McDonough als hij een cadeautje voor zijn vrouw wil uitzoeken. De oorbellen worden zelfs op verzoek aangepast, er kunnen bijvoorbeeld edelstenen verandert worden.

Opvallend is dat Catherine de kleinere oorhangers erg vaak draagt, maar dat ze de grotere (en duurdere) exemplaren meestal tijden lang in haar juwelenkistje laat liggen zonder ze te dragen.


Oorhangers

Gouden oorbellen met peervormige citrienen
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough en zijn het eerste paar oorbellen dat Catherine heeft gekocht. De oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats geel goud en hebben een peervormige amberkleurige citrien. Ze kosten ongeveer €586,- en zijn daarmee de goedkoopste Kiki McDonough oorbellen van de Hertogin. Ze zijn tevens Catherine’s favoriete paar oorbellen voor informele evenementen.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Witgouden oorstekers met witte topazen
Deze oorstekers komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. Ze zijn gemaakt van 18 karaats witgoud en bestaan uit ronde witte topazen, omgeven door kleine kleurloze diamantjes. Catherine kocht (of kreeg) ze voor €941,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Gouden oorhangers met cirkelvormige groene amethist
Deze oorbellen zijn op verzoek van prins William aangepast. Hij liet de originele gele citrien verruilen voor een groene amethist. De groene amethist is cirkelvormig en ingezet in 18 karaats geel goud. Rondom de amethisten en in de oorringetjes zijn kleine kleurloze diamantjes gezet. Vanwege de dag waarop ze voor het eerst gedragen werden, wordt aangenomen dat ze een kerstcadeau zijn van prins William. Deze aanname wordt ondersteund door het feit dat de Hertogin deze oorbellen al vier keer droeg op kerstochtend. Ze kosten €2445,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Tweekleurige oorstekers van topaas en peridoot
Deze oorstekers komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats geel goud en bestaan uit een grote lichtblauwe topaas en elk drie kleinere groene peridoten. De kostprijs van deze oorstekers is €1895,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

  • 25 april 2012, screening documentaire ‘African Cats’, Londen

Oorhangers met ring van blauwe topaas en diamant
Op het moment dat de Hertogin deze oorbellen droeg waren ze nog niet verkrijgbaar en waren ze dus speciaal voor haar ontworpen en gemaakt. Een tijdje later werden ze wel toegevoegd aan de collectie, en daardoor weten we ook de prijs: €4122,-. Deze oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats witgoud en bestaan uit oorringetjes bezet met diamantjes met daaraan grote ringen van blauwe topaas en kleine diamantjes.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Geel gouden oorbellen met groene vierkante amethist
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats geel goud. De ringetjes zijn bezet met kleine diamantjes. Aan deze ringetjes hangt een vierkant geslepen groene amethist. De kostprijs van deze oorbellen was €1540,-. Mogelijk waren de oorbellen een Valentijnscadeau van prins William, gezien de datum waarop ze ze voor het eerst droeg. William zou in dat geval van groene amethisten houden, want hij gaf zijn vrouw waarschijnlijk ook al eens oorbellen met groene amethisten als kerstcadeau. Catherine heeft ze ook in een witgoude versie met lichtroze morganiet en een geelgoude versie met amberkleurige citrienen.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Geel gouden oorbellen met amberkleurige vierkante citrien
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats geel goud. De ringetjes zijn bezet met kleine diamantjes. Aan deze ringetjes hangt een vierkant geslepen amberkleurige citrien. De kostprijs van deze oorbellen was €1421,-. Catherine heeft ze ook in een witgoude versie met lichtroze morganiet en een geelgoude versie met groene amethisten.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Witgouden oorbellen met lichtroze vierkante morganiet
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough en hebben hetzelfde ontwerp als de geel gouden oorbellen met amberkleurige vierkanten citrien en de geelgouden oorbellen met groene amethisten. Ze zijn gemaakt van 18 karaats witgoud en de ringetjes die in de oren gaan zijn bezet met kleine diamantjes. Aan de ringetjes hangt een vierkant geslepen lichtroze morganiet. Bij hun debuut was de Hertogin zwanger en er werd flink gespeculeerd of dit misschien het perfecte cadeautje was voor een dame die een meisje verwacht. We zullen het nooit weten, maar de Hertogin was inderdaad in verwachting van prinses Charlotte. Ze betaalde (of de gulle gever betaalde) zo’n €4028,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Gouden ‘Lauren’ bladvormige oorhangers
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats geel goud en komen uit de collectie ‘Lauren’, die in de zomer van 2015 gelanceerd werd en een ode is aan de Britse ballerina Lauren Cuthbertson. De oorbellen hebben bladvormige hangers en zijn volledig ingezet met kleine diamantjes. Ze kosten ongeveer €2605,- en zijn een van Catherine’s favoriete paar oorbellen.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Ronde oorhangers van groene toermalijn en groene amethist
Deze oorbellen zijn speciaal aangepast naar de wensen van de Hertogin en werden gemaakt voor de geboorte van prinses Charlotte in mei 2015. De edelstenen zijn gezet in 18 karaats geel goud en zijn omgeven door kleine diamanten. De kostprijs is zo’n €4147,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Peervormige oorhangers van lila amethist
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van lila amethisten, rond en peervormig geslepen, en gezet in witgoud. De amethisten worden omgeven door kleurloze kleine diamantjes. Ze hebben Catherine een aardige duit gekost (of degene die ze aan haar cadeau heeft gedaan): de kostprijs is zo’n €4622,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

‘Eden’ oorhangers met diamanten bloem en ronde citrien
Deze oorbellen werden speciaal voor de hertogin aangepast. In de originele versie bestonden de oorbellen uit een bloem van geel goud ingezet met kleine diamantjes met daaronder een ronde limoenkleurige kwarts, ook ingezet in geel goud en omgeven met diamantjes. Tussen de bloem en de ronde edelsteen is een groter diamantje geplaatst. Catherine liet echter de limoenkleurige kwarts vervangen door een citrien. De originele kostprijs is €3437,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

  • 14 juni 2016, Garden Party in Noord-Ierland, Hillsborough, Noord-Ierland

Oorhangers met grote peervormige groene amethist
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van een kleine ronde roze toermalijn, ingezet in 18 karaats geel goud en omgeven met kleine diamantjes, en een grote peervormige groene amethist, ook gezet in 18 karaats geel goud en omgegeven met diamantjes. Tussen beide onderdelen is een grotere diamant geplaatst. Kostprijs: €6329,-.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Oorbellen met vierkante lichtblauwe topaas
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. De oorbellen zijn gemaakt van lichtblauwe topaas, rond en vierkant geslepen, en gezet in 18 karaats witgoud. De topazen worden omgeven door kleurloze kleine diamantjes. Tussen beide onderdelen is opnieuw een grotere kleurloze diamant geplaatst. De kostprijs is zo’n €4146,-. Vanwege het moment waarop ze voor het eerst gedragen werden (red. begin mei 2017), wordt gespeculeerd dat ze een cadeau zijn van prins William voor zijn vrouw op hun zesde huwelijksverjaardag op 29 april 2017.

Embed from Getty Images

Gedragen:

Oorbellen met ovale lichtroze morganieten
Deze oorbellen komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough. Elke oorbel is gemaakt van twee grote lichtroze morganieten, waarvan de bovenste kleinere ruitvormige is en de onderste grote ovaal. De twee morganieten zijn elk ingezet in geelgoud en omgegeven door kleurloze diamantjes. Tussen beide stenen zit een grotere kleurloze diamant. Ze hebben de Hertogin zo’n €8727,- gekost, en daarmee zijn deze oorbellen de duurste Kiki’s die de Hertogin bezit.

Embed from Getty Images

Gedragen:


Colliers

Witgouden collier met lichtblauwe topaas
Dit kettinkje komen rechtstreeks uit de collectie van McDonough en is het eerste collier dat Catherine heeft gekocht bij deze juwelier. De oorbellen zijn gemaakt van 18 karaats witgoud en in het midden van het kettinkje is een lichtblauwe topaas in bloemvorm gezet. Ook aan de zijkanten zijn kleinere, ronde blauwe topazen te vinden. De Hertogin betaalde €1546,- voor het collier.

Embed from Getty Images

Gedragen:


Totaal

De Hertogin van Cambridge droeg van Kiki McDonough

    • 15 setjes oorhangers
    • 1 collier
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s