Royal Tour 2017 Polen/Duitsland – dag 3.2 (Berlijn)

Na aankomst in Duitsland had het paar eerst een ontmoeting met Bondskanselier Merkel. Het gesprek was privé, net als de daaropvolgende lunch. Er werden wel enkele foto’s vrijgegeven en bij aankomst poseerde de bondskanselier met haar koninklijke gasten.

Embed from Getty Images

Daarna brengt het paar een bezoek aan de Brandenburger Tor. Na het poseren voor het beroemde monument is er tijd om het publiek te ontmoeten dat zich verzamelt heeft op het plein voor de Brandenburger Tor.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Vervolgens brengen William en Catherine aan het Holocaust Museum en het Holocaust Monument. In het museum spreken ze met overlevenden. Het monument bestaat uit 2711 betonnen blokken waar men tussendoor kan lopen, om de immense aantallen slachtoffers aan te geven.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

In de wijk Marzahn in het oosten van de stad brengt het paar een bezoek aan de organisatie Strassenkinder, dat jonge mensen met een achterstand, zoals dakloze jongeren, ondersteunt. Ze ontmoeten er jongeren die geholpen zijn  door de organisatie. Dat leverde hele mooie plaatjes op – de kinderen waren duidelijk door  het dolle heen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Daarna heeft het paar een ontmoeting met mensen van de Robert Enke Foundation, die probeert aandacht te krijgen voor psygische problemen, voornamelijk in sport. William en Catherine zetten zich sinds vorig jaar samen met prins Harry in voor mensen met psychische problemen en ze streven ernaar om het taboe dat hierop nog steeds rust te doorbreken.

Als laatste hebben de Hertog en de Hertogin een ontmoeting met president Steinmeier in Slot Bellevue. De echtgenote van de president was er ook bij. Het paar had een gesprek in de tuin van het Slot. Bij aankomst poseerden ze voor fotografen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

De Hertogin draagt vandaag een korenblauwe mantel van Catherine Walker. Een soortgelijke mantel droeg ze voor het eerst in 2011 in het rood. De korenbloem is de nationale bloem van Duitsland. Ze combineert het met een nieuw tasje van Jimmy Choo, bekende pumps van Gianvito Rossi en sieraden van Kiki McDonough.

Embed from Getty Images

Het programma voor de rest van de dag:

  • Tuinfeest gehouden door de Britse Ambassadeur in de tuin van zijn residentie.

Het volledige programma vind je hier terug.

Alles over de Royal Tour 2017 door Polen en Duitsland:

Noot van de schrijfster: dit blog is geschreven vanuit mijn vakantieadres. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s