Royal Tour 2017 Polen/Duitsland – dag 1.3 (Warschau)

Vanavond werd er een tuinfeest gehouden door de Britse Ambassadeur in de Orangerie in het Łazienki Park. Het is vrij gebruikelijk dat de Britse ambassadeur in een land een tuinfeest geeft ter ere van de verjaardag van Koningin Elizabeth als er leden van de koninklijke familie op bezoek zijn. De Hertog en de Hertogin waren bijvoorbeeld ook al bij zo’n tuinfeest in India vorig jaar. De President en zijn echtgenote waren ook aanwezig op het tuinfeest vanavond.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Prins William hield een speech voor de gasten. Er waren zo’n 600 gasten aanwezig, die allen hoorden dat prins William vooral lovend was over de diepe banden tussen Polen en het Verenigd Koninkrijk. Hij blikte vooruit op de dag van morgen, wanneer hij samen met zijn vrouw een concentratiekamp zal bezoeken. Hij eindigde de speech met een vrolijkere noot, en zei dat Catherine en hij zeer verheugd zijn om in Polen te zijn en hopen nog vaak terug te keren in de toekomst.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De Hertogin draagt een opvallend moderne nieuwe witte cocktailjapon met zwarte decoraties van de Poolse ontwerpster Gosia Baczynska. De accessoires zagen we al eerder: de oorbellen van Balenciaga, een bijpassende ketting en pumps van Gianvito Rossi, allen al eerder gedragen in deze combinatie in Parijs in maart. De clutch is van Prada en zagen we ook al eerder.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Het programma voor morgen:

  • Bezoek aan voormalig concentratiekamp Stutthof, waar in de Tweede Wereldoorlog 65.000 gevangenen omkwamen. Het paar spreekt met vijf voormalige gevangenen.
  • Reis naar havenstad Gdansk.
  • Straatfeest op het centrale marktplein van Gdansk, met lokale muziek, ambachten en hapjes.
  • Bezoek aan het Gdansk Shakespeare Theatre, waar een speciale korte voorstelling wordt gehouden en een receptie is georganiseerd.
  • Bezoek aan het European Solidarity Centre, waar het paar de grondleggers van de Poolse vakbond Solidariteit ontmoet, die een belangrijke rol speelde in het verzet tegen de communistische overheersing in Polen in de jaren ’80.
  • Bij vertrek uit Gdansk loopt het paar door de iconische poorten bij de haven om een krans te leggen bij het monument bij het Solidariteit monument.
  • Het gezelschap brengt de nacht door in Warschau.

Het volledige programma vind je hier terug.

Alles over de Royal Tour 2017 door Duitsland en Polen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s