Kroonprinses Victoria 40 jaar – concert

Eergisteren vierde Kroonprinses Victoria van Zweden haar 40ste verjaardag. De festiviteiten zijn over twee dagen verspreid: op 14 juli is er een Te Deum (dankdienst) in de slotkapel, een receptie, balkonscène een koetsrit door de stad en een concert op het eiland Öland, en op 15 juli is de verjaardagsviering zoals elk jaar met het publiek bij het zomerhuis Solliden op Öland.

Op de avond van 14 juli was er een concert op het eiland Öland. De Zweedse Koninklijke familie viert jaarlijks vakantie op het eiland en op 14 juli wordt er elke keer een concert gehouden. De familie rijdt met koetsen naar het concert toe. Prinses Estelle is er sinds vorig jaar ook bij.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Zweedse opkomende artiesten treden elk jaar op bij het concert, waarvan later op de avond traditioneel een samenvatting van wordt uitgezonden op de Zweedse televisie.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Prinses Victoria hield aan het einde van het concert ook een speech, waarin ze opnieuw het Zweedse volk bedankte voor alle felicitaties. Na de toespraak werd ze geknuffeld door haar dochter.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De Koningin en de jarig zelf droegen allebei traditionele klederdracht van het eiland. De andere vrouwelijke royals waren wel ‘gewoon’ gekleed.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s