Hertogin van Cambridge & Gianvito Rossi

De serie Terugblik heeft sinds begin mei een zusje: Mode-terugblik! Hierin worden lijstjes gemaakt van royals en een bepaalde ontwerper. Zo kun je precies zien wat, wanneer en hoe vaak een bepaalde Royal kleding (of in dit geval schoenen) van die bepaalde ontwerper heeft gedragen! 

Elke vrouwelijke royal draagt pumps en sinds enkele jaren zijn er verschillende koninginnen en prinsessen die fan zijn van de pumps van het Italiaanse merk Gianvito Rossi. De Hertogin van Cambridge heeft de court shoes van het merk (klassieke model pump met hoge naaldhakken en een spitse neus) in verschillende kleuren en waarschijnlijk gaan we deze tijdloze pumps de komende jaren nog veel bij haar zien. Mogelijk gaat ze haar collectie uitbreiden naar andere kleuren, zoals groen of wit.

Het merk Gianvito Rossi bestaat al zo’n tien jaar en staat voor tijdloze pumps van zeer hoge kwaliteit. Gianvito Rossi zelf is de zoon van Sergio Rossi, die ook een schoenen en handtassen merk heeft. Gianvito werkte jaren in het bedrijf van zijn vader tot hij in 2007 zijn eigen label oprichtte. Het label heeft zijn basis in modehoofdstad Milaan en heeft zich in de afgelopen jaren uitgebreid.


Pumps

‘Gianvito 105’ pumps in bordeauxrode suède
Dit was het eerste paar schoenen dat de Hertogin van Gianvito Rossi droeg. Dit model is het meest-gedragen model van het merk en is al jaren te koop in een zeer gevarieerd scala aan kleuren. Door de naaldhakken en de spitse neus zijn de pumps tijdloos. De hakken zijn 10,5 cm hoog. Deze exemplaren zijn gemaakt van bordeauxrode suède. De hertogin betaalde €525,- voor dit paar schoenen.

Embed from Getty Images

 

Gedragen:

‘Gianvito 105’ pumps in zwarte suède
Dit is Catherine’s favoriete paar zwarte pumps op het moment. Ze combineert het hele jaar door met allerlei kleuren kleding. De pumps hebben een naaldhak van 10.5 centimeter en spitse neus.

Embed from Getty Images

 

Gedragen:

‘Gianvito 105’ pumps in donkerblauwe suède
Dit paar pumps is een van Catherine’s vele paren donkerblauwe pumps. Ze verkiest meestal een van de andere paren van bijvoorbeeld Prada of Rupert Sanderson boven deze pumps. Dat is best opvallend, want de andere kleuren zijn tegenwoordig favoriet in hun kleur.

Embed from Getty Images

 

Gedragen:

‘Gianvito 105’ pumps in praliné-kleurige suède
Dit paar van ‘Gianvito 105’-serie zijn erg neutraal en de Hertogin combineert ze met heel veel verschillende kleuren, bijvoorbeeld met wit, blauw en roze. Deze pumps zijn gemaakt van praliné-kleurige suède (aldus de maker), maar lijken ook wel oudroze of lichtbruin op sommige foto’s. Ze droeg de pumps zelfs bij het huwelijk van haar zus in mei 2017.

Embed from Getty Images

 

Gedragen:

‘Gianvito 105’ pumps in rode suède
Dit paar van de klassieke court shoe van Rossi is gemaakt van rode suède. Net als bij elk exemplaar is de neus spits en zijn ook de hakken bekleed met suède. De hertogin draagt deze pumps slechts af en toe, vaak houdt ze haar schoenkeuze erg neutraal en kiest ze bijvoorbeeld voor zwart of nude.

Embed from Getty Images

 

Gedragen:

’54’ Mary-Jane D’Orsay pumps (zwart)
Dit paar pumps is het enige andere paar pumps van Gianvito Rossi dat de Hertogin heeft buiten haar gevarieerde aanbod aan court shoes. De pumps hebben een enkelbandje en een blokhak. Ze zijn gemaakt van zwarte suède. Ze kostten zo’n 690 euro.

Embed from Getty Images

 

Gedragen:

‘Gianvito 85’ pumps in praliné-kleurige suède
Dit paar pumps lijkt sprekend op het favoriete paar Gianvito’s van de Hertogin: de ‘Gianvito 105’ in praliné-kleurige suède. De naaldhak van dit paar pumps is echter lager: 8,5 centimeter in plaats van 10,5, zoals bij het andere paar. Ze hebben de hertogin €573,- gekost.

Embed from Getty Images

Gedragen:


Sandalettes

‘Sisley’ sandalettes met gekruiste enkelbandjes (zwart)
Deze sandalettes (sandalette is een sandaal met een hak) zijn gemaakt van zwarte suède. Ze hebben een hak van 10.9cm, een open teen en gekruiste bandjes om de enkels die sluiten met een zilveren gespje, waardoor de schoen aan te passen is aan de voet van de drager.

Embed from Getty Images

Gedragen:


Totaal

De Hertogin van Cambridge droeg van Gianvito Rossi

  • 7 verschillende paren pumps
  • 1 paar sandalettes
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s