Staatsbezoek Spanje aan Verenigd Koninkrijk – dag 2 (Guildhall banket)

Eergisteren is het langverwachte staatsbezoek van Spanje aan het Verenigd Koninkrijk begonnen. Het bezoek was in eerste instantie gepland voor vorig jaar, maar vanwege de slechtlopende formatie in Spanje werd het uitgesteld naar juni van dit jaar. Toen werd het vanwege nieuwe verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk wéér uitgesteld, naar juli, en gelukkig is het er nu eindelijk van gekomen: koning Felipe en koningin Letizia kwamen dinsdagavond aan in het Verenigd Koninkrijk voor een driedaags staatsbezoek.

Als afsluiting van de tweede dag vond gisterenavond het Guildhall Banket plaats, dat wordt aangeboden door de Lord Mayor van Londen. Lord Mayor is een andere functie van de Mayor (Burgemeester) van Londen, want dit is vooral een ceremoniële rol. De Lord Mayor wordt elk jaar verkozen en zit slechts één jaar: van november tot november. Hij (of zij) biedt bij een inkomend staatsbezoek een banket aan in de Guildhall. Staatshoofden die op bezoek komen krijgen dus twee avonden achter elkaar een banket voorgeschoteld: het staatsbanket op dag 1 en het Guildhall banket op dag 2 (voor de koninklijke bezoeksters is dat dus twee keer tiara).  Namens de Koninklijke familie waren prinses Anne en haar echtgenoot Timothy Laurence aanwezig bij het banket.

Embed from Getty Images

Koning Felipe en de Lord Mayor hielden allebei een speech tijdens het banket.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Letizia droeg een nieuwe japon van een nog onbekende ontwerper. De diamanten bloementiara is haar favoriet. Het is (of was) eigendom van haar schoonmoeder, koningin Sofia. De oorbellen zijn nieuw en zijn vermoedelijk gemaakt van saffier en diamant en gezien de stijl mogelijk een cadeau uit het Midden-Oosten.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Prinses Anne droeg een grijze kanten japon en de Festoon tiara, die ze eens kreeg als cadeau na het dopen van een schip. De broche en het collier zijn al jarenlang persoonlijk eigendom van de prinses.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s