Staatsbezoek Spanje aan Verenigd Koninkrijk – dag 2 (dagprogramma)

Gisteren is het langverwachte staatsbezoek van Spanje aan het Verenigd Koninkrijk begonnen. Het bezoek was in eerste instantie gepland voor vorig jaar, maar vanwege de slechtlopende formatie in Spanje werd het uitgesteld naar juni van dit jaar. Toen werd het vanwege nieuwe verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk wéér uitgesteld, naar juli, en gelukkig is het er nu eindelijk van gekomen: koning Felipe en koningin Letizia kwamen dinsdagavond aan in het Verenigd Koninkrijk voor een driedaags staatsbezoek.

In de ochtend was koning Felipe met prins Andrew bij een forum voor Britse en Spaanse bedrijven in het Mansion House. Koning Felipe hield hier ook een speech.

Vervolgens voegden Koningin Letizia en prins Harry zich bij koning Felipe voor een bezoek aan de Westminster Abbey. Voor prins Harry was het de eerste keer dat hij meedeed aan een staatsbezoek. Het Spaanse Koningspaar legde een krans bij het graf van de Onbekende Soldaat. Ook kregen ze een rondleiding door de kerk.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

In de Spaanse ambassade hielden Felipe en Letizia een receptie voor Spanjaarden die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Het gezelschap hield onder meer een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in het Verenigd Koninkrijk. Felipe hield ook een speech.

Koning Felipe bracht als laatste van het dagprogramma van vandaag een kort bezoek aan minister-president May op Downing Street 10. Ze hadden een kort gesprek.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Letizia droeg vandaag een bekende rok van Carolina Herrera en een blouse van Felipe Varela. De oorhangers komen uit de collectie van koningin Sofia en zijn gemaakt van diamant en turkoois.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Vanavond: een banket van de burgemeester van Londen & de Hertogin van Cambridge opent nieuwe tentoonstelling in het Natural History Museum!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s