Royal Ascot 2017 – dag 5

Deze week is het weer tijd voor het grootste paardenevenement van Groot-Brittannië en ook het grootste hoedenevenement van Groot-Brittannië (misschien wel van de wereld): Royal Ascot. De wereldberoemde paardenraces zijn dit jaar van 20 tot en met 24 juni.

Net als elk jaar zijn er ook dit jaar weer veel Koninklijke gasten op Royal Ascot, en daar gaat dit log natuurlijk over (ook over de meest extravagante hoeden van onbekende mensen, ze gaan écht ver bij Ascot). Het is belangrijk om te weten dat het bij Royal Ascot verplicht is voor dames om een hoed te dragen. Kinderen zijn alleen op vrijdag en zaterdag welkom in de Royal Enclosure. Zij moeten zich aan dezelfde dresscode houden als de volwassenen.

De vijfde en laatste dag begon zoals elke dag met de Koninklijke familie die in koetsen over de renbaan rijdt terwijl het volkslied gespeeld wordt. Koningin Elizabeth voerde de Koninklijke familie aan in de eerste koets. Prins Phillip was niet aanwezig, hij is dinsdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Donderdagmiddag kwam het bericht dat hij het ziekenhuis weer verlaten heeft en thuis verder kan opknappen. Koningin Elizabeth, die een grote liefhebster is van alles wat met paarden te maken heeft, droeg vandaag een ensemble in fuchsia roze met een nieuwe hoed van Rachel Trevor Morgan. Bij haar in de koets zaten prins Andrew, Mr. Stephen Knott en Mr. John Warren, de adviseur van de Koningin op het gebied van paardenraces.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

In de overige koetsen zaten geen leden van de koninklijke familie. In de tweede koets zaten Sir & Lady Michael Rake (eerste foto). Michael is een van de beheerders van The Prince of Wales’s Charitable Foundation. Bij hen in de koets zaten ook Mr. & Mrs. Mark Davies. Mark is lang een van de beheerders van de Ascot Trust geweest. In de derde koets zaten Mr. & Mrs. Bernard Kantor, houders van racepaarden, en Mr. & Mrs. Charles Hill, trainers van racepaarden. In de laatste koets zaten vandaag Mr. & Mrs. Micheal Bell en Mr. & Mrs. Edward Walker, allen houders van racepaarden.

Embed from Getty Images

 

Van de Koninklijke familie was verder alleen prinses Beatrice aanwezig voor haar vierde dag Ascot dit jaar. Ze droeg een hoed van Emily London en een jurk van Amanda Wakely.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De drie van vandaag: in deze serie worden de drie opvallendste hoeden van de dag op Ascot gekozen en getoond. Ik ben benieuwd wat jullie de meest gave, grappige, extravagante of lelijke hoed vinden van deze drie.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s