Staatsbezoek aan Italië/Vaticaanstad – dag 4 (dagprogramma)

Van 20 juni tot en met 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad. Zij bezoeken de steden Rome, Milaan en Palermo. Er reist parallel aan het staatsbezoek een grote economische missie mee. 

De laatste dag van het staatsbezoek wordt doorgebracht in Milaan waar de focus ligt op de parallelle economische missie. In de ochtend bezoeken de Koning en Koningin de galerie van Rossana Orlandi, een Italiaanse talentscout met oog voor Nederlandse ontwerpen. Het Koningspaar spreekt in de galerie met aankomende ontwerpers en bekende Nederlandse ontwerpers, zoals Piet Hein Eek.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Het Koningspaar woont vervolgens in het design museum La Triennale enkele onderdelen van de economische missie bij.  De Koning en Koningin spreken met Nederlanders en Italianen over de samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van watermanagement, zoals havenontwikkeling.

Embed from Getty Images

 

Tenslotte bezoeken Koning Willem-Alexander en koningin Máxima de tentoonstelling ‘Global Denim Awards’, waar innovatieve en duurzame creaties van Nederlandse ontwerpers in samenwerking met Italiaanse weverijen tentoongesteld zijn.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima draagt een nieuwe kanten japon van het Australische merk Zimmerman. De japon kocht ze vorig jaar tijdens enkele vrije uurtjes bij het staatsbezoek aan Australië. De hoed is ook nieuw, net als de schoenen, die komen van Jimmy Choo (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl).

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s