Royal Ascot 2017 – dag 4

Deze week is het weer tijd voor het grootste paardenevenement van Groot-Brittannië en ook het grootste hoedenevenement van Groot-Brittannië (misschien wel van de wereld): Royal Ascot. De wereldberoemde paardenraces zijn dit jaar van 20 tot en met 24 juni.

Net als elk jaar zijn er ook dit jaar weer veel Koninklijke gasten op Royal Ascot, en daar gaat dit log natuurlijk over (ook over de meest extravagante hoeden van onbekende mensen, ze gaan écht ver bij Ascot). Het is belangrijk om te weten dat het bij Royal Ascot verplicht is voor dames om een hoed te dragen. Ook voor de heren zijn er strenge regels wat betreft kleding. Zij dragen een morning dress, een pak dat bestaat uit een overhemd, stropdas, gilet en slipjas. Heren dragen ook een zwarte of grijze top hat, gekleurde bandjes of decoratie is verboden. Heren moeten ook zwarte schoenen dragen.

De derde dag begon zoals elke dag met de Koninklijke familie die in koetsen over de renbaan rijdt terwijl het volkslied gespeeld wordt. Koningin Elizabeth voerde de Koninklijke familie aan in de eerste koets. Prins Phillip was niet aanwezig, hij is dinsdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Donderdagmiddag kwam het bericht dat hij het ziekenhuis weer verlaten heeft en thuis verder kan opknappen. Koningin Elizabeth, die een grote liefhebster is van alles wat met paarden te maken heeft, droeg vandaag een ensemble in een lichte kleur turkoois en een hoed vanRachel Revor Morgan in dezelfde kleur. De wedkantoren, waar je naast alle uitslagen van de paardenraces ook kunt gokken op de kleur van de hoed van de koningin, hadden een probleem: voor welke kleur moesten zij nu geld uitkeren aan de gokkers? Uiteindelijk werd besloten om de mensen die op groen, turkoois en blauw hadden gegokt allemaal geld te geven! Bij haar zaten in de koets kapitein David Bowes-Lyon, zoon van koningin Elizabeth’s nicht van moederskant, dhr. Erik Penser en dhr. Thomas van Straubenzee, die je kunt kennen als een van de peetouders van prinses Charlotte.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

In de tweede koets zaten vandaag Mr. en Mrs. Stanley (in het groen) en Mr. John & Lady Carolyn Warren (in het lichtgrijs). John heeft tijdens Ascot 2017 al vaker meegereden in de koets, hij is de adviseur van de Koningin op het gebied van paardenraces.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Opvallend genoeg zaten ook in de derde koets en de vierde koets geen leden van de koninklijke familie. Inzittenden van de derde koets waren Mr. John Godsden, trainer van racepaarden, Ms. Rachel Hood (met de lichtblauwe kleine hoed), eigenaresse van racepaarden, en Mr. & Mrs. Wingfield Digby (in het lichtgeel). Meneer Wingfield Digby is de high sheriff van Suffolk. Een high sheriff is de juridische vertegenwoordiger van de monarch in een graafschap. De baan is onbetaald. De vierde koets werd gebruikt door Wing Commandar Sam Fletcher, stalmeester van de Koningin, Mrs. Elizabeth Bowes-Lyon, getrouwd met kapiteit David van koets 1 en hofdame van prinses Anne, en Mr. en Mrs. Butter (met de lichtroze hoed).

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Voor de rest waren er weinig leden van de koninklijke familie aanwezig. Prins Andrew nam zijn ex-vrouw Sarah en hun dochters Beatrice en Eugenie mee. Sarah leende een zwart-met-witte hoed uit de collectie van haar jongste dochter, een ontwerp van Stephen Jones. Beatrice droeg een nieuwe hoed van Vivien Sheriff met een beige mantel van Claire Mischevani. Haar zus Eugenie bracht haar vriend Jack Brooksbank mee en droeg een nieuwe jurk van LK Bennett en een nieuwe hoed met gele bloemen van Bundle McLaren, die erg leek op de hoed van dag 3.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De drie van vandaag: in deze serie worden de drie opvallendste hoeden van de dag op Ascot gekozen en getoond. Ik ben benieuwd wat jullie de meest gave, grappige, extravagante of lelijke hoed vinden van deze drie.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s