Staatsbezoek aan Italië/Vaticaanstad – dag 3 (middagprogramma)

Van 20 juni tot en met 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad. Zij bezoeken de steden Rome, Milaan en Palermo. Er reist parallel aan het staatsbezoek een grote economische missie mee. 

Na het bezoek aan het Vaticaan vanochtend werd er bij de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Rome de Nederlandse gemeenschap van zowel Italië als Vaticaanstad ontvangen. Koning Willem-Alexander hield een speech ‘vanuit een sauna’, zoals hij het zelf noemde, en roemde de goede band tussen beide landen.

Embed from Getty Images

 

 

Vervolgens vertrekken de Koning en Koningin naar Milaan, waar vandaag en morgen met name aandacht is voor de economische missie die parallel loopt aan het staatsbezoek aan Italië. In Milaan verwelkomt burgemeester Giuseppe Sala het Koninklijk Paar in het Museo Cenacolo Vinciano, bij de muurschildering ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci. Ze maakten vervolgens even tijd voor het massaal toegestroomde publiek.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken de culinaire conceptstore Eataly. Ze krijgen een rondleiding en bekijken een kookworkshop van twee chef-koks (eentje uit Nederland en eentje uit Italië), die werken met producten uit eigen land.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima draagt een witte jurk van Lisa Marie Fernandez (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl). Ze combineert het met rode accessoires, waaronder schoenen van Sergio Rossi, oorhangers van Miccy’s, een armband van Angela Caputi en rode bloemen van een van haar hoeden in het haar.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s