Staatsbezoek aan Italië/Vaticaanstad – dag 2 (contraprestatie)

aVan 20 juni tot en met 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad. Zij bezoeken de steden Rome, Milaan en Palermo. Er reist parallel aan het staatsbezoek een grote economische missie mee. 

In de ochtend en de middag van de tweede dag bracht het Koningspaar een bezoek aan Sicilië. Na terugkomst in Rome gingen zij zich in hun hotel klaarmaken voor de contraprestatie. De contraprestatie wordt georganiseerd door de bezoekende partij van het staatsbezoek en is meestal iets cultureels.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

De Koning en Koningin bieden aan president Mattarella en Italiaanse autoriteiten een concert en receptie aan, als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. Dit alles vindt plaats in het Palazzo Colonna. Violiste Janine Janssen neemt het concert voor haar rekening. Na afloop van het concert neemt het Koninklijk Paar afscheid van president Mattarella.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Ook prins Jaime, de Nederlandse ambassadeur in het Vaticaan én de neef van koning Willem-Alexander, en zijn vrouw prinses Viktória waren er bij. Jaime had zijn tante, prinses Christina, ook meegenomen. Viktória heeft opnieuw juwelen geleend van koningin Máxima, dit keer oorhangers.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima zelf draagt een japon van modehuis Valentino (Italiaans!), die ze voor het eerst droeg in 2004. De japon is sindsdien wel vermaakt, er is kant bijgezet, en dat zagen we voor het eerst in 2014, toen de president van China een staatsbezoek bracht aan Nederland. Ze combineert de japon met diamanten, zowel de zeer kostbare roze diamanten als ‘gewone’ kleurloze diamanten uit de koninklijke kluizen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s