Staatsbezoek aan Italië/Vaticaanstad – dag 1 (staatsbanket)

Van 20 juni tot en met 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad. Zij bezoeken de steden Rome, Milaan en Palermo. Er reist parallel aan het staatsbezoek een grote economische missie mee. 

Gisterenavond vond het staatsbanket plaats in het Palazzo del Quirinale. Voor aanvang van het staatsbanket werden de overige gasten voorgesteld aan het Koningspaar. Onder de genodigden waren ook ontwerper Valentino, die de trouwjurk van koningin Máxima ontwierp. Hij werd zeer hartelijk begroet door het koningspaar. Voetballer Clarence Seedorf en ontwerper Addy van den Krommenacker waren ook uitgenodigd.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Bijzonder was ook dat er gisterenavond eigenlijk twee tiara’s uit de Nederlandse kluizen te zien waren in Rome. Prins Jaime, de Nederlandse ambassadeur in het Vaticaan én de neef van koning Willem-Alexander, en zijn vrouw prinses Viktória waren ook uitgenodigd voor het banket. Koningin Máxima leende Viktória een tiara, namelijk Anna Pauwlona’s pareltiara zónder opstaande parels.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Na de ontvangsten werd er gedineerd in de grote zaal van het Palazzo. Beide staatshoofden hielden een toespraak. De toespraak van koning Willem-Alexander is hier te lezen. Beide staatshoofden verwezen in hun speech naar de goede banden tussen beide landen en ook naar de winst van een Nederlander, Tom Dumoulin, in de Ronde van Italië vorige maand. Na de toespraak werd er en toast uitgebracht.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima droeg een japon van Jan Taminiau, die ze eerder droeg op het feest voor haar echtgenoot’s 50ste verjaardag in april dit jaar. Ze combineert de rode asymmetrische japon met de robijnen Mellerio parure.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s