Staatsbezoek aan Italië/Vaticaanstad – dag 1 (dagprogramma)

Van 20 juni tot en met 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad. Zij bezoeken de steden Rome, Milaan en Palermo. Er reist parallel aan het staatsbezoek een grote economische missie mee. 

Het bezoek startte met de aankomst op vliegveld Ciampino, ten zuiden van de stad Rome. Omdat het regeringsvliegtuig verkocht is, kwam het koningspaar met een ander toestel aan.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Vervolgens werden de koning en de koningin ontvangen bij het Palazzo del Quirinale in Rome met een officiële welkomstceremonie, compleet met erewacht, volksliederen en een rode loper. Daarna werd het paar ontvangen door president Sergio Mattarella, die het Koningspaar uitnodigde om Italië te bezoeken. Beide staatshoofden gaven een korte persverklaring na afloop van de ontmoeting.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Aansluitend hebben de Koning en Koningin een onderhoud met de voorzitter van de Senaat, Pietro Grasso, en een gesprek met minister-president Paolo Gentiloni, tijdens de aangeboden lunch. Bij de ontvangst door de minister-president was er weer een ceremonieel welkom.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Bij het Altare della Patria, het Graf van de Onbekende Soldaat, leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Het Koninklijk Paar heeft een ontmoeting met de voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, Laura Boldrini. Vervolgens spreken zij met burgemeester Virginia Raggi van Rome. Vanuit het gemeentehuis bekeken ze het Forum Romanum. Daarna poseerde het paar even voor de pers.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima draagt vandaag een nieuwe lichtroze japon met bloemen van modehuis Natan. De pumps zijn Italiaans en komen van Gianvito Rossi. De hoed droeg de Koningin al eerder en komt van Fabienne Delvigne. De sieraden zijn gemaakt van rozenkwarts en waren eerder van koningin Juliana.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Dit log wordt later vandaag geüpdatet met meer foto’s. Vanavond uiteraard een log over het staatsbanket en vanmiddag hoop ik ook nog een log te plaatsen over de eerste dag van Royal Ascot – met koningin Elizabeth en de hertog en de hertogin van Cambridge!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s