Terugblik: de Trooping the Colours van de Hertogin van Cambridge

Een van de belangrijkste dagen in het jaar voor de Britse Koninklijke Familie is Trooping the Colour, de officiële verjaardagsviering van de Koningin. Trooping the Colour wordt elk jaar op de zaterdag voor of na 10 juni gehouden en bestaat uit een militair defilé en een balconscène. Er zijn veel leden van de Koninklijke familie aanwezig op deze dag. De belangrijkste leden van de familie rijden te paard of in een koets naar de Horse Guards Parade, waar het eerste deel van de parade plaatsvindt. Vervolgens vindt het nog een deel van het defilé plaats bij Buckingham Palace. Als laatste onderdeel is er nog een grote balkonscène met de hele familie op het balkon van het Paleis, tijdens welke er een fly-past van militaire vliegtuigen is. Elk jaar staat the Mall voor het paleis helemaal vol met enthousiaste fans om naar de koninklijke familie te kijken. De Hertogin van Cambridge is elk jaar aanwezig bij Trooping the Colour sinds haar huwelijk in 2011. In deze aflevering van ‘Terugblik’ zie je al haar Trooping the Colours (er zullen er namelijk nog veel volgen!).

11 juni 2011

Dit was de eerste Trooping the Colour van de Hertogin en ook de eerste grote gelegenheid waarbij ze met de koninklijke familie verscheen. Ze droeg een nieuwe mantel met ruches van Alexander McQueen en een nieuwe hoed van Lock & Co. De jas was geen speciaal ontwerp voor de Hertogin en kwam rechtstreeks uit de McQueen collectie.

Embed from Getty Images

16 juni 2012

Voor haar tweede Trooping the Colour werd door het Canadese merk Erdem een speciale outfit voor de Hertogin ontworpen. De japon is ijsblauw en is geborduurd met bloemen. De hoed was ook nieuw en was een ontwerp van Jane Corbett.

Embed from Getty Images

 

15 juni 2013

Dit was de Hertogin’s laatste publieke optreden voor de geboorte van prins George, iets meer dan een maand later. Sarah Burton van Alexander McQueen maakte de lichtroze mantel speciaal voor de Hertogin, en Jane Corbett maakte er een bijpassende hoed bij. Dit is tot op heden de enige keer dat de Hertogin in verwachting was tijdens Trooping the Colour.

Embed from Getty Images

 

14 juni 2014

Voor Trooping the Colour 2014 droeg de Hertogin een tweedelig ensemble van Alexander McQueen. Het werd speciaal ontworpen voor de hertogin. Het stof van het ensemble heeft een bijzonder textuur en opvallend genoeg zijn er twee schedels te zien op het jasje (schedels zijn het logo van McQueen, maar de Hertogin laat ze meestal verwijderen). Jane Taylor maakte een bijpassend hoedje voor de Hertogin. De broche met parels is nog steeds een UFO (Unindentified Fashion Object) en droeg ze nog maar één keer.

Embed from Getty Images

 

13 juni 2015

Was Trooping the Colour 2013 nog het laatste publieke optreden van de Hertogin vóór de geboorte van prins George, dit jaar was het haar eerste publieke optreden na de geboorte van prinses Charlotte. De Hertogin zag er moe uit, maar zwaaide zoals gewoonlijk veel naar het publiek. Catherine Walker ontwierp de jas van de Hertogin, en de hoed kwam van Lock & Co. Allebei de ontwerpen zijn ook voor de gewone mens te koop. Het was het eerste lustrum van de Hertogin en er was nog iets dat deze Trooping the Colour heel speciaal maakte: prins George maakte zijn debuut op het balkon.

Embed from Getty Images

 

11 juni 2016

Tijdens Trooping the Colour maakte prinses Charlotte haar debuut op het balkon. Opvallend genoeg droeg de Hertogin voor het eerst een eerder gedragen kledingstuk: de mantel van Alexander McQueen die ze ook droeg tijdens de doop van haar dochter. De hoed was wel nieuw en kwam van Phillip Treacy. Het was ook de eerste keer dat de Hertogin haar haren opgestoken droeg in plaats van los.

Embed from Getty Images

 

17 juni 2017

Anders dan het vorige jaar was de Hertogin in 2017 wel weer helemaal in het nieuw. Sarah Burton van Alexander McQueen pastte een bestaand ontwerp voor haar aan en Jane Taylor ontwierp een bijpassende hoed. De diamanten oorbellen komen uit de koninklijke collectie.

Embed from Getty Images

 

Mode statistieken

Uit de statistieken blijkt dat de Hertogin zelden oude kleding herdraagt bij dit belangrijke evenement. De hoeden zijn tot nu toe elk jaar nieuw geweest en Alexander McQueen is absolute favoriet voor het ontwerp van de outfit.

Hoed nieuw/herdragen:

 • Nieuw: 7 (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017)
 • Herdragen: –

Hoed ontwerper:

 • Lock & Co: 2 (2011, 2015)
 • Jane Corbett: 2 (2012, 2013)
 • Jane Taylor: 2 (2014, 2017)
 • Phillip Treacy: 1 (2016)

Mantel/japon nieuw/herdragen:

 • Nieuw: 6 (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017)
 • Herdragen: 1 (2016)

Mantel/japon ontwerper:

 • Alexander McQueen: 5 (2011, 2013, 2014, 2016, 2017)
 • Erdem: 1 (2012)
 • Catherine Walker: 1 (2015)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s