Zweedse Royals bij Polar Music Prize 2017

Gisteren werden in Stockholm de jaarlijkse Polar Music Prize uitgereikt. De Polar Music Prize is een internationale muziekprijs die uitgereikt wordt aan personen, aan groepen of aan instellingen die een bijzondere bijdrage aan de bevordering van het muziekleven hebben geleverd. De Polar Music Prize wordt elk jaar toegekend door de Koninklijke Zweedse Muziekacademie en bestaat al sinds 1989. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 108.000 euro). Elk jaar krijgen een klassieke artiest en een popartiest de prijs. Dit jaar waren dat Sting en Wayne Shorter. In de onderstaande video is te zien dat Sting de prijs uitgereikt krijgt.

De prijs heeft min of meer de status van de Nobelprijs voor de muziek. Leden van de Zweedse Koninklijke familie zijn elk jaar aanwezig bij de uitreiking van de prijs. Dit jaar waren dat het Koningspaar, kroonprinses Victoria en prins Daniel, prinses Madeleine en prins Carl-Phillip.

Embed from Getty Images

Koningin Silvia droeg een gebloemde japon, een parelcollier met een roze steen en een roze omslagdoek. De jurk droeg ze al een keer eerder dit jaar, tijdens het staatsbezoek aan Indonesië. Het is niet bekend wie de japon ontworpen heeft. De koning was in smoking.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Kroonprinses Victoria verraste vriend en vijand door haar haren los te dragen – voor het eerst sinds 2012! De Zweedse Kroonprinses draagt haar haren gewoonlijk opgestoken of in een staart. Ze pakt bij de Polar Music Prize elk jaar uit met bijzondere kapsels, avondjurken of juwelen en dit jaar was geen uitzondering. Haar zilveren japon komt van Diana Orving en de schoenen zijn van Yves Saint Laurent. Prins Daniel droeg een smoking.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Prinses Madeleine droeg een tweedelig ensemble van Ida Sjöstedt (de ontwerper van de trouwjapon van prinses Sofia). Haar schoenen komen van Marchesa en haar clutch is van Bottega Veneta. De prinses verscheen aan de arm van haar broer, prins Carl-Phillip, die een smoking droeg.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De mode-info uit dit log komt van @HeavenQRF, @Japanese_Ginger en @TheRoyalsAndI op Twitter. Bedankt!

Advertenties

2 thoughts on “Zweedse Royals bij Polar Music Prize 2017

  1. Over gespiegelde symmetrie gesproken: bekijk de eerste foto van Victoria en Daniel nog maar eens goed. Haar haar naar links, zijn haar naar rechts 😉 En wat een beeldige jurk van Madeleine! Maar wat zonde, dat ze daar een los topje onder draagt. Het had veel mooier geweest als dit als een vast onderstukje vastgenaaid was! Maar die rok ❤ Die is toch helemaal geweldig/romantisch!

    • Haha, ik zie het nu ook! Ik vind de rok van Madeleine echt prachtig maar de bovenkant is niet zo mijn smaak. Wat je zegt inderdaad, het was waarschijnlijk al mooier geweest als het vast had gezeten. Ik vind de blouse te ‘winters’ bij de rok en de schoenen denk ik.

      P.S. Wat leuk dat je zo vaak reageert op de website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s