Koningin Elizabeth en prins William bezoeken getroffenen brand Grenfell Tower

Koningin Elizabeth en prins William bezochten vandaag onaangekondigd het Westway Sports Centre in Londen om hun medeleven te betuigen aan de getroffenen van de brand in de Grenfell Tower van afgelopen woensdag. De Grenfell Tower is een woontoren van 24 verdiepingen hoog in de Londense wijk North Kensington waar ongeveer 600 mensen woonden. In de nacht van dinsdag 13 juni op woensdag 14 juni ontstond er brand in de flat. Doordat de brand zich zeer snel uitbreidde naar de bovenste verdiepingen van de flat kon de brandweer niet bij de bovenste verdiepingen komen om mensen te redden. Er raakten 74 mensen gewond, waarvan er op het moment nog 12 slecht aan toe zijn. Er zijn minstens 30 bewoners overleden, maar volgens de politie en de brandweer zal dit getal waarschijnlijk nog stijgen. Er zijn namelijk nog veel mensen vermist. Wegens instortingsgevaar is het moeilijk om de toren in te gaan. Minister-president May heeft een groot strafrechtelijk onderzoek aangekondigd naar de oorzaak en het verloop van de brand.

Het Westway Sports Centre is de afgelopen dagen het centrum geweest van de hulp die wordt geboden aan de dakloos-geworden bewoners van de flat. Er zijn grote inzamelingsacties aan de gang, niet alleen in geld, maar ook in bijvoorbeeld voedsel, kleding, meubels en toiletbenodigdheden. De bewoners van de flat zijn immers alles kwijt. In de sporthal worden mensen opgevangen die nergens heen kunnen. Koningin Elizabeth en prins William spraken er vanochtend met getroffenen.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Ook kregen ze een rondleiding langs alle ingezamelde spullen door vrijwilligers. De koningin en de prins bedankten hen voor hun ongelofelijk inzet de afgelopen dagen. Eerder werd al bekend gemaakt dat de prins en zijn vrouw Catherine en broer Harry een donatie hadden gedaan aan het inzamelingsfonds.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Als laatste spraken de royals ook met de hulpdiensten, waaronder de brandweer, de politie en mensen van de ambulance, om hen te bedanken voor hun goede werk tijdens en na de brand.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Daarna tekende koningin Elizabeth, die in haar land veel lof krijgt voor haar bezoek aan de sporthal vandaag, het condoleanceregister. Minister-president May ligt ondertussen onder vuur, want zij weigerde gisteren wegens ‘veiligheidsredenen’ getroffenen te bezoeken. Daarentegen zijn de Britten over het algemeen wel vol lof over de koninklijke familie, die de afgelopen weken veel bezoeken heeft afgelegd aan slachtoffers van de aanslagen van de afgelopen weken.

Embed from Getty Images

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s