Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers 2017 uit

Prinses Beatrix reikte gisteren in het Paleis op de Dam de Zilveren Anjers van het Prins Bernard Cultuurfonds uit. De Zilveren Anjers worden al sinds 1950 uitgereikt. Zilveren Anjers worden uitgereikt aan mensen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het gehele koninkrijk. Tot zijn dood in 2004 reikte prins Bernard de Anjers zelf uit. Sinds 2005 is het elk jaar de taak van prinses Beatrix.

Embed from Getty Images

De onderscheidingen worden uitgereikt aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels-van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden. Meneer Buisman ontvangt de onderscheiding wegens zijn onderzoek in de geschiedenis van de meteorologie en zijn publicaties over dit onderwerp. Mevrouw Wessels-van Houdt werkt veel met moderne kunst, zowel beeldend als op het podium, en kreeg voor haar werk op dit gebied een Zilveren Anjer. Meneer Breuker heeft veel bijgedragen aan cultuurgeschiedenis, vooral op het gebied van sport, kaatsen en de relatie van twee voorgaande onderwerpen met cultuur.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Na de uitreiking ging prinses Beatrix met de prijswinnaars op de foto.

Embed from Getty Images

 

Het pakje dat de prinses draagt is niet nieuw – ze droeg het bijvoorbeeld al eerder bij het huwelijk van prins Jaime in 2015. Haar broche komt uit de Borneo-set en zien we ook wel eens bij koningin Máxima.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s