Prins Harry bezoekt Borough Market

Prins Harry bracht vanochtend een onaangekondigd bezoek aan Borough Market. Borough Market was samen met London Bridge de locatie van de aanslagen die Londen troffen op 3 juni. Terroristen staken hier mensen neer met messen. Bij de aanslagen kwamen 8 mensen om het leven en raakten 48 mensen gewond. Zeven van de overledenen werden gedood in Borough Market. Sinds gisteren is Borough Market weer open voor publiek en prins Harry wilde de eigenaren en het personeel van de kraampjes die mensen hebben gered op de bewuste avond persoonlijk bedanken, alsmede aandacht vragen voor de heropening van de markt.

Embed from Getty Images

 

Borough Market is een gedeeltelijk overdekte markt aan de zuidoever van de Thames. Er zijn particuliere kraampjes, groothandels en café’s. Er wordt voornamelijk voedsel verkocht, maar je kunt er bijvoorbeeld ook bloemen kopen. Volgens historische bronnen ontstond de markt al in 1276. De huidige gebouwen dateren uit 1851. Het is een van de oudste en grootste voedselmarkten van de stad.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Prins Harry proefde bij een aantal kraampjes producten en kocht een doos donuts bij Bread Ahead. Kensington Place liet later via Twitter weten dat de donuts heerlijk waren!

Embed from Getty Images

 

De Koninklijke familie heeft al meer bezoeken afgelegd waarvan de aanleiding deze aanslagen waren. De Hertogin van Cambridge bezocht maandag een ziekenhuis en vorige week waren prins Charles en de Hertogin van Cornwall ook al in een ziekenhuis.

 

Advertenties

One thought on “Prins Harry bezoekt Borough Market

  1. Wat een leuke foto’s en activiteit is dit! Dit doet me een beetje denken aan Beatrix, toen zij hier in Nederland ook een markt overging en er wat kocht! En wat ben je actief met bloggen, topper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s