Twee afspraken voor Koningin Máxima in Noordoost-Nederland

Koningin Máxima had gisteren een drukke dag. Ze was in het noordoosten van het land voor twee bezoeken in Nieuw-Buinen en Winschoten. Nieuw-Buinen, waar de eerste afspraak was, is vanaf Wassenaar (voor de gewone mens zonder motorescorte) 2 uur en 40 minuten rijden! Koningin Máxima gaf in het Drentse dorpje  het startsein voor de 12e editie van Burendag. Dit jaar vindt Burendag op 23 september plaats. Op deze dag worden in Nederland duizenden activiteiten georganiseerd die buren dichterbij elkaar brengen en vanaf gisteren kunnen buurtverenigingen zich inschrijven voor Burendag en kunnen zij een financiële bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds voor hun activiteiten. Het Oranje Fonds organiseert Burendag elk jaar. Vorig jaar deden er zo’n 1 miljoen mensen aan mee.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima sprak ook met bewoners en diverse vrijwilligers van Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen, die elk jaar de organisatie van Burendag in het dorp voor hun rekening nemen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Het dorp was uitgelopen om de Koningin te zien. Veel mensen hadden bloemen bij zich.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Het was een half uurtje rijden naar de volgende afspraak van de Koningin in het Groningse Winschoten. Koningin Máxima onthulde en doopte er een nieuwe roos tijdens een landelijk symposium van de Nederlandse Rozenvereniging in het Rosarium in Winschoten. De roos is ontwikkeld ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. In totaal zijn er in het Rosarium in Winschoten ongeveer twintigduizend rozen te zien.  Bijna tachtig procent van de wereldproductie van de rozen wordt in de regio Winschoten gekweekt.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Ook Winschoten was uitgelopen om de Koningin te zien. De noordelijke provinciën krijgen niet vaak Koninklijk bezoek en daarom was het ongetwijfeld extra bijzonder voor de bewoners.

Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima draagt een nieuw jurkje van modehuis Natan. Bij het dopen van de roos combineerde ze het jurkje met een bekende hoed van Fabienne Delvigne die we al een aantal keer eerder zagen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

One thought on “Twee afspraken voor Koningin Máxima in Noordoost-Nederland

  1. Wat een reis voor Maxima! Zo heel veel korter zal ze er ook wel niet over gedaan hebben. Deze kleur staat haar wel erg mooi, maar verder vind ik het niet zo bijzonder. Wat is ze toch zoals vaak weer heerlijk spontaan! Die foto met de roos is ook erg mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s