Data bezoek Hertog & Hertogin van Cambridge aan Duitsland en Polen bekend

Embed from Getty Images

Vanochtend werden dat datums voor het bezoek van de Hertog en de Hertogin van Cambridge aan Duitsland en Polen bekend gemaakt. Het paar zal het bezoek afleggen van 17 tot en met 21 juli.

In Polen bezoeken ze de hoofdstad Warschau en Gdansk en in Duitsland gaan ze naar de hoofdstad Berlijn, Heidelberg en havenstad Hamburg. Het gedetailleerde reisprogramma zal waarschijnlijk pas kort voor de reis bekend gemaakt worden, maar waarschijnlijk zijn ze twee dagen in Polen en drie dagen in Duitsland. Waarschijnlijk ontmoet het paar bondskanselier Merkel in Duitsland en het presidentieel paar van Polen tijdens hun bezoek. Mogelijk staat er ook een bezoek aan een voormalig concentratiekamp op het programma.

Het bezoek zal waarschijnlijk in het teken staan van het versterken van de diplomatieke banden met beide landen, want die zijn sinds vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU veranderd. Het paar gaat dan ook naar beide landen op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Juli zal een drukke maand worden voor de Cambridges. Naar alle waarschijnlijkheid gaan ze een rol spelen in het staatsbezoek dat koning Felipe en koningin Letizia van Spanje van 12 tot en met 14 juli brengen aan het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast begint Wimbledon op 3 juli en eindigt op 16 juli. De hertog en de hertogin zijn graag geziene gasten in de Royal Box en ze worden ook dit jaar weer enkele dagen verwacht op het prestigieuze tennistoernooi, zeker nu de hertogin beschermvrouwe is geworden.

Helaas komen de datums voor mij heel slecht uit: ik ga in deze tijd op vakantie. Maar ik ga proberen om van de eerste paar dagen in ieder geval nog een verslag met foto’s online te zetten voor ik ga, en van de overige dagen een korte blog (wellicht zonder foto’s) te plaatsen vanaf mijn vakantie en deze na thuiskomst te updaten. 

 

Advertenties

2 thoughts on “Data bezoek Hertog & Hertogin van Cambridge aan Duitsland en Polen bekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s