Máxipedia 2015-2016: de tiara’s

De vierde aflevering van dit jaar Máxipedia gaat over de tiara’s die onze Koningin in haar derde jaar als Koningin van Nederland droeg.

Koningin Máxima droeg dit jaar drie keer een tiara, en deze waren allemaal verschillend. Dat is de helft van het aantal tiara’s uit het vorige jaar; toen droeg de Koningin zes tiara’s. In haar eerste jaar als koningin waren dat er vijf.

Het lage aantal tiara’s in deze periode kan makkelijk verklaart worden. Het Koningspaar legde in deze periode drie staatsbezoeken af: naar Canada, China en Frankrijk. Bij de banketten in Frankrijk en China werd geen tiara gedragen. Dat is bij de meeste staatsbezoeken die het Koningspaar tot nu toe heeft afgelegd wel het geval geweest. Ook ontving het Koningspaar geen buitenlandse staatshoofden voor een staatsbezoek aan Nederland. Dit was in de eerste periode bijvoorbeeld wel het geval: toen kwam de president van China op bezoek. Daarnaast waren er ook geen buitenlandse staatshoofden die een officieel bezoek brachten aan Nederland, zoals dat wel gebeurde in de tweede periode. Prins Albert van Monaco kwam toen op bezoek.

Würrtemberg pareltiara

Koningin Máxima droeg deze tiara in juni 2015 voor het jaarlijkse gala voor het Corps Diplomatique. Fotograaf Gert-Jan de Wit van Royalphoto maakte deze serie. Deze tiara is een van de grootste tiara’s uit de Nederlandse kluizen en is gemaakt van parels en diamanten. Koningin Máxima droeg deze tiara voor de tweede keer.

Pauwenstaart tiara

Koningin Máxima blijkt een zwak te hebben voor tiara’s met robijnen: zowel deze tiara als de robijnen Mellerio tiara behoren tot haar favorieten. Ze droeg deze tiara bij het staatsbanket in Canada met een roze jurk van Benito Fernandez.

Foto

Foto ©Office of the Secretary to the Governor General, http://www.gg.ca

Mellerio tiara

Dit is de enige tiara die koningin Máxima tijdens alledrie te jaren heeft gedragen en het is dus echt wel een van haar favorieten te noemen. Ze droeg hem dit jaar bij de beroemde wijnrode japon van Jan Taminiau op het huwelijk van prins Carl-Phillip en prinses Sofia van Zweden in juni 2015.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Totaal

2013-2014 2014-2015 2015-2016
Robijnen Mellerio tiara 1 1 1
Grote saffieren tiara 1 1
Tiara met diamanten sterren (huwelijkstiara) 1
Anna Pauwlona’s pareltiara met opstaande parels 1
Diamanten bandeau 1 1
Pauwenstaart tiara 1 1
Würrtemberg pareltiara 1 1
Smaragdentiara 1
Totaal 5 6 3
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s