Diner Corps Diplomatique 2017

Embed from Getty Images

Gisterenavond bood het Koningspaar het Corps Diplomatique een diner aan. Dat doen ze elk jaar eind mei of begin juni. Prinses Beatrix deed dat als Koningin ook, maar dit werd toen nooit aangekondigd. Sinds Willem-Alexander Koning is, is dat wel het geval. Het is de enige vaste gelegenheid per jaar dat het publiek de Nederlandse royals met hun juwelen kan zien in Nederland. Bij vertrek van het Paleis op de Dam hebben ze namelijk hun galakledij nog aan.

Embed from Getty Images

Het diner vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Dit jaar staat het diner in het teken van het internationale bedrijfsleven. Om die reden zijn ook vertegenwoordigers van internationale bedrijven genodigd. Andere thema in voorgaande jaren waren ook al internationaal recht en cultuur. Koning Willem-Alexander gaf de volgende speech, waarin hij eerst verwees naar de aanslag in Manchester maandagavond.

Koningin Máxima droeg een japon van modehuis NATAN, die ze voor het eerst droeg op Prinsjesdag 2007. Daarna droeg ze de japon nog twee keer meer: in 2009 en in 2013. Ze combineert de japon met de Württemberg pareltiara, beter bekend als de huwelijkstiara van prinses Beatrix. Koningin Máxima droeg de tiara al twee keer eerder. Koning Willem-Alexander draagt zijn rokkostuum met de versierselen van de Militaire Willemsorde. Grappig: bij aankomst was koningin Máxima, die veel meer tijd nodig heeft dan de koning, al wel gekleed in gala, terwijl Willem-Alexander nog gewone kleding droeg.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Prinses Beatrix was ook aanwezig bij het diner. Ze droeg de parelknooptiara. Deze tiara heeft ze door de jaren heen heel veel gedragen. Ze droeg hem bijvoorbeeld ook tijdens haar inhuldiging.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Prinses Margriet en Prof. Mr. Van Vollenhoven zijn ook aanwezig bij het diner. Prinses Margriet draagt een smaragdgroene japon met spaghettibandjes en de smaragdentiara, een van haar favorieten.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s