Appeltjes van Oranje 2017

Gisterenochtend reikte koning Willem-Alexander in Paleis Noordeinde de Appeltjes van Oranje uit. De prijs wordt elk jaar toegekend door het Oranje Fonds aan maatschappelijke initatieven. Dit jaar is dat aan drie sociale initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente, Stichting Buurtgezinnen.nl en Stichting Weekend Academie nemen de prijzen op 18 mei in ontvangst.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

De uitreiking vindt elk jaar plaats rond de verjaardag van Koningin Máxima. Normaal gesproken houdt zij de toespraak en reikt ze de Appeltjes, gemaakt door prinses Beatrix, uit, maar in de lustrumjaren is Koning Willem-Alexander aan de beurt. Het is de vijftiende keer dat de Appeltjes van Oranje worden uitgereikt.

Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima en prinses Beatrix waren zoals gewoonlijk wel bij de uitreiking aanwezig. Ze gingen na afloop met de prijswinnaars op de foto. Die kunnen allemaal later dit jaar Koninklijk bezoek verwachten.

Embed from Getty Images

In de middag was koningin Máxima ook nog in Utrecht, waar ze een bezoek bracht aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Ze bezocht de researchafdeling van het centrum en bekeek de nieuwste technieken die hier worden ontwikkeld en gebruikt om kinderkanker in de toekomst beter te behandelen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima droeg vandaag een ontwerp van Valentino. Ze droeg het al enkele keren eerder en combineerde het vandaag met nieuwe lange oorbellen, zilveren pumps en een zwarte clutch.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Morgen meer over de drukke dag die het Koningspaar vandaag had, en daarnaast ook aandacht voor het huwelijk van het beroemdste bruidsmeisje ter wereld: Pippa Middleton (de zus van). Prins George en prinses Charlotte zijn bruidskinderen. 

Advertenties

One thought on “Appeltjes van Oranje 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s