Willem-Alexander & Victoria in Den Haag

Koning Willem-Alexander vergezelde vanochtend de Zweedse Kroonprinses Victoria in Den Haag. Het Koninklijke duo was in de Ridderzaal voor de viering van het 20-jarig jubileum van de oprichting van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW). Ook was het dit jaar 20 jaar geleden dat het Verdrag Chemische Wapens (CWC) gesloten werd. Momenteel zijn 192 landen (196 landen worden op de wereld algemeen erkent als land, bijna alle landen zijn dus lid) aangesloten bij het ontwapeningsverdrag en bijna 95% van de chemische wapens op aarde zijn al vernietigd. In 2013 ontving de OPCW zelfs de Nobelprijs voor de vrede. Het hoofdkantoor van de OPCW staat in Den Haag.

In de Ridderzaal onthulde Koning Willem-Alexander samen met de directeur van de OPCW een plaquette ter ere van het jubileum. Tijdens de bijeenkomst spreekt kroonprinses Victoria, de burgemeester van Den Haag en minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Victoria is in Nederland in haar functie als speciaal pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Embed from Getty Images

Koning Willem-Alexander en kroonprinses Victoria kennen elkaar al hun hele leven en zijn goede vrienden. Ze kozen elkaar zelfs als peetouder voor hun oudste kinderen: koning Willem-Alexander is peetoom van Victoria’s dochter Estelle en kroonprinses Victoria is peetmoeder van prinses Amalia.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Victoria zal het ongetwijfeld koud hebben gehad in haar prachtige koningsblauwe jurkje van het merk Escada. De juwelen zijn waarschijnlijk van tanzaniet.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Morgen wordt Koning Willem-Alexander 50. Meer over de gebeurtenissen rondom zijn verjaardag die vandaag al plaatsvinden, lees je hier. Kroonprinses Victoria en prins Daniel worden zaterdag verwacht op het privéfeest dat de Koning geeft voor zijn vrienden en familie. Het is niet bekend of we hier beelden van kunnen verwachten.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s