Koning Willem-Alexander 50: The Day Before

Morgen wordt koning Willem-Alexander 50 jaar en daarover lees je natuurlijk alles op dit blog. Wie gedacht had dat de festiviteiten morgen pas zouden beginnen, heeft het mis. Ook vandaag zijn er al een hele hoop dingen gebeurd/staan er al wat dingen te gebeuren. De Koning verspreidt zijn verjaardag over maar liefst vijf dagen (en dit is dan eigenlijk nog de zesde).

Nieuwe foto’s

Vanmiddag werden er vijf hele mooie nieuwe foto’s van ons jarige staatshoofd vrijgegeven. Hij poseerde eerder deze maand in de tuin van Villa Eikenhorst met de twee honden, Nala en Skipper, van het Koninklijk gezin. Fotograaf is Frank van Beek.

Foto’s: RVD/Frank van Beek


Felicitatieregister geopend

Via deze link  kan iedereen vanaf vandaag de Koning feliciteren. Na sluiting van het register worden alle felicitaties aan de Koning aangeboden. Het is niet bekend hoe lang het register open blijft.


Interview

Vanavond wordt er om 20.33u een interview met Koning Willem-Alexander uitgezonden op NPO1 en RTL4. De Koning werd eerder dit jaar al geïnterviewd door Wilfried de Jong. Hij sprak onder andere over zijn jeugd op Kasteel Drakensteyn, de band met Nelson Mandela, de eerste vier jaar van zijn Koningsschap en de dood van prins Friso. Als je het interview op internet live wilt bekijken, kan dat via deze link. Hieronder zie je alvast een korte preview.

Om 21.50u volgt op NPO1 een tweede programma: Het Huis van De Koning. Het programma gaat over de veranderingen die het dagelijks leven in Nederland heeft doorgemaakt in de afgelopen 50 jaar. Enkele leeftijdsgenoten van de Koning komen aan het woord.


En verder…

Koning Willem-Alexander had het vandaag nog druk, want hij was samen met de Zweedse kroonprinses Victoria in Den Haag. Daarover later meer!

Morgen is het natuurlijk Koningsdag. De Koninklijke familie bezoekt dit jaar Tilburg. Via de televisie kun je het programma volgen. De uitzending begint even voor elf uur op NPO1. Van 19.00u tot 19.55u is er een samenvatting te zien op NPO1.

 

P.S. Wegens privé omstandigheden kan het zijn dat logjes wat langer op zich laten wachten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s