William, Catherine & Harry bij London Marathon 2017

Afgelopen week (deel 1 en deel 2) stond voor de Hertog en de Hertogin van Cambridge en prins Harry in het teken van de London Marathon 2017. Dit jaar wordt de marathon voor amateurs vooral gelopen voor Heads Together, een campagne met de bedoeling om het taboe rondom psygische problemen te beeïndigen. Acht organisaties die mensen helpen bij deze problemen, waaronder het Anna Freud Centre en Place2Be (van beide is Catherine beschermvrouwe), zijn partners van de campagne en een deel van het geld dat bij de London Marathon wordt opgehaald gaat naar deze organisaties toe. Zo hoopt Heads Together ten eerste aandacht te vragen voor problemen in de psygische gezondheid en ten tweede geld op te halen voor haar partnerorganisaties.

De marathon van Londen heeft verschillende onderdelen, zoals elke marathon. Je hebt de Elite klasse, met de professionele renners, bij zowel de mannen en de vrouwen. Ook is er een speciaal onderdeel voor mensen in een rolstoel, ook zij kunnen namelijk meedoen aan de marathon. Als laatste is er ook nog het onderdeel voor amateurs. Er deden meer dan 39.000 mensen mee aan de marathon gisteren en allemaal kregen ze een blauwe Heads Together hoofdband.

Voordat de marathon begon, bezocht het koninklijke drietal een groep van #TeamHeadsTogether om hen succes te wensen. Ook poseerden ze op een groepsfoto met een deel van de renners.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Vervolgens gaven ze het startschot voor verschillende onderdelen van de marathon. Eerst voor de Elite mannen (zie het onderstaande filmpje) en een uur later voor de amateurs, waaronder veel Heads Together renners.

Embed from Getty Images

William, Catherine en Harry vonden het startsein voor de amateurs duidelijk het leukst en wezen veel renners aan die ze tijdens de campagne al ontmoet hadden.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Op verschillende punten langs de 42-kilometer-lange route stonden de Royals om de renners aan te moedigen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Prins Harry, beschermheer van de London Marathon, reikte de medailles uit aan de Elite mannen en vrouwen en aan de rolstoel-deelnemers.

Ondertussen bezochten William en Catherine vrijwilligers die helpen bij de organisatie van de marathon, leden van de eerste-hulp posten en ambulance medewerkers.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Bij het 35-kilometer-punt stonden de drie Royals om water uit te delen aan de renners.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Bij de finish deelden de Hertog en de Hertogin en prins Harry medailles uit aan de renners. Ongetwijfeld was iedereen erg moe, maar voldaan. Het is een geweldige prestatie om de marathon te lopen!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Als laatste feliciteerden Catherine, William en Harry ook nog Heads Together renners die al klaar waren en ergens binnen aan het uitrusten waren.

In eerste instantie was het idee dat de campagne zou eindigen met de marathon, maar vanwege het enorme succes is gezamenlijk besloten dat Heads Together de komende jaren (met Koninklijke hulp!) nog door zal gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s