Catherine, William & Harry bij opening The Global Academy + nieuwe #OktoSay video

In de dagen tot aan de London Marathon 2017 komende zondag, die dit jaar in het teken staat van Heads Together, hebben de hertog en de hertogin van Cambridge en prins Harry het erg druk. Ze steunen sinds mei 2016 Heads Together, een campagne met de bedoeling om het taboe rondom psygische problemen te beeïndigen. Acht organisaties die mensen helpen bij deze problemen, waaronder het Anna Freud Centre en Place2Be (van beide is Catherine beschermvrouwe), zijn partners van de campagne en een deel van het geld dat bij de London Marathon wordt opgehaald gaat naar deze organisaties toe. Zo hoopt Heads Together ten eerste aandacht te vragen voor problemen in de psygische gezondheid en ten tweede geld op te halen voor haar partnerorganisaties.

Het drietal is al tijden bezig om de marathon te promoten, zo waren ze in februari nog aanwezig bij een trainingsdag. Vooral deze week staat in het teken van de marathon. In het begin van de week waren de royals ook al druk, meer daarover lees je in dit log. In dit log lees je alles over de activiteiten van de hertog, de hertogin en prins Harry van 20 en 21 april.

Gisteren waren ze in Londen om de officiële opening van The Global Academy te verrichten, een staatsschool voor mensen op te leiden op het gebied van sociale media, televisie en radio. Leerlingen krijgen training in het spreken in het openbaar en in academische vaardigheden. De directeur van de school heeft de school opgericht om het gebrek aan vaardigheden en diversiteit in de hedendaagse media te verhelpen. Naast training in media-gerelateerde vaardigheden, krijgen leerlingen ook praktische handvatten aangereikt die hen helpen om succesvol te zijn in ‘de echte wereld’. Dit houdt ook in dat leerlingen meerdere uren per week wordt aangeleerd om te praten over hun psygische gezondheidsproblemen, waarmee de school duidelijk het taboe rondom deze problemen erkent en probeert te laten verdwijnen. Heads Together steunt deze ontwikkeling vanzelfsprekend heel erg.

Embed from Getty Images

De Hertog en de Hertogin en prins Harry ontmoetten studenten die de volgende generatie producenten en televisiemakers zullen zijn. Zij werken veel aan series over mentale gezondheidsproblemen, waarmee ze ook weer meehelpen om het taboe rondom deze problemen te laten verdwijnen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ook bezochten ze de radiostudio, want naast televisie wordt er ook veel aandacht besteed aan radiomaken. The Global Academy zorgt ervoor dat leerlingen alles wat ze geleerd hebben meteen in de praktijk kunnen oefenen, zowel in radiostudio’s, televisiestudio’s en productiesoftware.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

In veel uitzendingen die de studenten maken wordt er ook met verschillende mensen uit alle lagen van de samenleving gesproken over psygische problemen. De drie royals deden mee aan een rondetafelbijeenkomst over het belang van het praten over psygische problemen.

Embed from Getty Images

Catherine koos voor een nieuw pakje van modehuis Armani. De rest van de accessoires zijn niet nieuw.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Vanmiddag gaf Kensington Palace nog een nieuwe #OktoSay video vrij van het koninklijke drietal. In de afgelopen weken werden er verschillende video’s vrijgegeven door Heads Together waarin mensen uit alle gelederen van de samenlevingen praatten over hun problemen met hun psygische gezondheid, als deel van de campagne #OktoSay. Deze campagne, onderdeel van Heads Together, wil mensen aan het praten krijgen over hun mentale gesteldheid. Prins William praatte eerder al in een #OktoSay-video met zangeres Lady Gaga. In de nieuwe video blijkt dat Catherine degene was met het idee voor een nieuw focuspunt van het trio: psygische gezondheid. Ze geeft aan dat het een overkoepelend thema is bij hun eerdere werk – William rouwverwerking, Harry veteranen en zij zelf verslavingen – en dat psygische gezondheid ook ten grondslag ligt aan veel problemen in de samenleving. De twee prinsen gaven aan dat het verlies van hun moeder een heel belangrijke rol heeft gespeeld in hun keuze voor dit onderwerp en vooral prins Harry geeft aan dat hij hoopt dat ze door hun ervaringen mensen die hetzelfde meemaken kunnen helpen.


Stay tuned voor een koninklijke ontmoeting van mij – later vandaag op het blog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s