Catherine, William & Harry druk voor Heads Together

In de dagen tot aan de London Marathon 2017 komende zondag, die dit jaar in het teken staat van Heads Together, hebben de hertog en de hertogin van Cambridge en prins Harry het erg druk. Ze steunen sinds mei 2016 Heads Together, een campagne met de bedoeling om het taboe rondom psygische problemen te beeïndigen. Acht organisaties die mensen helpen bij deze problemen, waaronder het Anna Freud Centre en Place2Be (van beide is Catherine beschermvrouwe), zijn partners van de campagne en een deel van het geld dat bij de London Marathon wordt opgehaald gaat naar deze organisaties toe. Zo hoopt Heads Together ten eerste aandacht te vragen voor problemen in de psygische gezondheid en ten tweede geld op te halen voor haar partnerorganisaties.

Het drietal is al tijden bezig om de marathon te promoten, zo waren ze in februari nog aanwezig bij een trainingsdag. Vooral deze week staat in het teken van de marathon. In dit log lees je alles over de activiteiten van de hertog, de hertogin en prins Harry van 16 tot en met 19 april.

Prins Harry in Bryrony Gordon’s Podcast

Zondagavond werd er een podcast (soort interview zonder beeld) van Bryrony Gordon online gezet, met daarin prins Harry als gast. Bryrony Gordon maakt een serie van 10 podcasts genaamd ‘Mad World’ met in elke podcast een beroemdheid die praat over zijn of haar psygische gezondheid. Prins Harry is haar eerste gast en hij sprak heel open in het interview over de problemen die hij had na het verlies van zijn moeder Diana op 12-jarige leeftijd. Zo vertelde de prins dat hij bijna twee decennia zijn emoties helemaal niet toeliet en vervolgens in de problemen kwam: hij voelde zich angstig, zelfs agressief en zat helemaal niet lekker in zijn vel. Op advies van zijn broer William vroeg hij op zijn 28ste voor het eerst om hulp bij professionals. Hij geeft aan dat het nu, door de hulp en door enkele nieuwe hobby’s waarin hij zijn frustratie beter kwijt kan (zoals boksen), een stuk beter met hem gaat. Hieronder kun je de podcast volledig terugluisteren.

Mevrouw Gordon gaat overigens zelf ook de marathon lopen.


Prinsen geven interview aan CALMagazine

Op maandag kwam naar buiten dat prins William en prins Harry een exclusief interview hadden gegeven aan CALMagazine, een tijdschrift dat uitgegeven wordt door organisatie CALM, een van de partners van Heads Together. CALM probeert zelfmoord bij mannen te voorkomen. De organisatie heeft een speciale uitgave van hun blad gemaakt voor de aankomende marathon. William zei tijdens het interview dat hij en Catherine hopen dat hun kinderen opgroeien in een omgeving waar het mogelijk is om over hun emoties te praten.


Prins William praat met Lady Gaga in serie #OktoSay

In de afgelopen weken werden er verschillende video’s vrijgegeven door Heads Together waarin mensen uit alle gelederen van de samenlevingen praatten over hun problemen met hun psygische gezondheid, als deel van de campagne #OktoSay. Deze campagne, onderdeel van Heads Together, wil mensen aan het praten krijgen over hun mentale gesteldheid. Prins William praatte in een nieuwe video, vrijgegeven op dinsdagochtend, met zangeres Lady Gaga via FaceTime over haar psygische problemen. Lady Gaga had PTSS (posttraumatische stressstoornis) en spreekt sinds vorig jaar daar openlijk over. Hieronder kun je de video bekijken (inclusief: een kijkje binnen in Kensington Palace!).

 


Prins William bij screening ‘Mind over Marathon’ bij BBC

Dinsdagochtend was prins William bij de BBC voor een screening van de tweedelige documentaire Mind over Marathon. De documentaire volgt een groep marathonlopers die problemen hebben/hadden met hun psygische gezondheid en nu aan het voorbereiden zijn op de marathon. William, Catherine en Harry hebben meegewerkt aan de documentaire. William gaf aan dat hij erg trots is op wat de renners bereikt hebben en gaf ook aan geraakt te zijn door de harde woorden van de renners naar zichzelf toe. Tegen een vrouw die haar zoontje en echtgenoot snel achter elkaar verloor zei de prins dat hij twintig jaar na de dood van zijn moeder nog steeds de pijn voelt.

Deel 1 van de documentaire is op donderdag 27 april (Koningsdag!) om 22.00u Nederlandse tijd te zien op BBC One. Via onderstaande link in het Twitter bericht van Kensington Palace kun je al een korte trailer zien.


Prins Harry opent London Marathon Expo 2017

Prins Harry opende vanochtend de London Marathon Expo 2017. Hij is beschermheer van de Londense marathon en deelde vanochtend startnummers uit aan deelnemers. Ook bedankte hij hen voor het rennen van de marathon, waarmee ze geld op halen voor Heads Together of een ander zelfgekozen goede doel.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Door het lint door te knippen opende hij de expositie officieel, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Dit jaar ontvangt elke loper een blauwe Heads Together-hoofdband en een speciale succeswens van de Hertog, de Hertogin en prins Harry.

Embed from Getty Images

 

In een kort interview met enkele Britse tv-zenders gaf prins Harry aan dat hij hoopte dat zijn moeder erg trots op hen is.


Hertogin Catherine ontvangt #TeamHeadsTogether op Kensington Palace

Vanmiddag ontving de Hertogin van Cambridge een aantal uitgekozen renners van Team Heads Together (Team Heads Together bestaat uit alle mensen die de marathon lopen en daarmee geld op halen voor Heads Together). Ze sprak met hen over hun redenen om de marathon te gaan lopen dit jaar en wenste hen succes.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Ze onthulde een van de zeventig Royal Mail postbussen langs de marathon route die in de komende dagen een blauwe Heads Together band krijgen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De blauwe banden sieren op dit moment enkele grote bekende gebouwen in Londen, en ook Madame Tussauds en het jongenskoor van St. Pauls Cathedral doen mee, zoals te zien is in onderstaande tweet!

 

Morgen uiteraard meer over de activiteiten op donderdag en ook lees je zondag natuurlijk alles over de marathon op dit blog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s