Hertog & Hertogin van Cambridge en prins Harry bij ‘Service of Hope’ in Westminster Abbey

Gisteren waren de Hertog en de Hertogin van Cambridge en prins Harry in de Westminster Abbey in Londen voor een ‘Service of Hope‘, die gehouden werd vanwege de terroristische aanslag in Londen op 22 maart j.l. Toen reed er een auto in op voetgangers op de Westminster Bridge, nabij de Houses of Parliament en de London Eye. Vervolgens reed de auto tegen het hek van de Houses of Parliament. De dader is uitgestapt en heeft een politieagent die de regeringsgebouwen beveiligde neergestoken. Andere politieagenten hebben de dader neergeschoten. Bij de aanslagen kwamen vier mensen om het leven (exclusief de dader zelf), waaronder de neergestoken politieagent. Er raakten ongeveer 50 mensen gewond.

Vlak na de aanslagen bezocht prins Charles al gewonden in het Kings’ College Hospital en vorige week was prins William in St. Thomas’ Hospital om daar de medische staf te bedanken voor hun goede werk. Ook legde hij een krans ter nagedachtenis aan de overleden politieagent, DC Keith Palmer.

Bij de poort van de Westminster Abbey werd het koninklijk drietal ontvangen door de Deken van Westminster. Prins William legde vervolgens een krans bij het Innocent Victims Memorial, dat op het terrein van de kerk ligt. Op het handgeschreven kaartje staat: ‘In memory of the innocent lives lost to us all on the 22nd March 2017.’ (vert. ‘Ter herinnering aan de onschuldige levens die verloren zijn gegaan op 22 maart 2017’).

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

In de kerk waren voor de dienst alle grote religieuze stromingen van het Verenigd Koninkrijk aanwezig. Onder de aanwezigen waren de Minister van Binnenlandse Zaken, het hoofd van de Metropolitan Police, families van de slachtoffers en mensen die gewond zijn geraakt in de aanslag, maar ook collega’s van de omgekomen politieman, brandweer, ambulancemedewerkers en de medische staf van de verschillende Londense ziekenhuizen waar slachtoffers terechtkwamen. Van te voren werd duidelijk gemaakt dat het geen echte herdenkingsdienst was, maar een ‘Service of Hope’ (wegens gebrek aan een goede vertaling gebruik ik het Engels).

Tijdens de dienst gaf prins William de Tweede Lezing. Hij las Lucas 10: 25-37, de Parabel van de Barmhartige Samaritaan.

Embed from Getty Images

 

Ook werden er kaarsen aangestoken en het vuur werd tussen de aanwezigen doorgegeven.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Een video van de dienst kun je hieronder bekijken.

 

Na de dienst hadden William, Catherine en Harry een ontmoeting met families van de overledenen en slachtoffers. Ook spraken ze met hulpverleners die dienst hadden op de dag van de aanslag.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Mode is van ondergeschikt belang op tijdens een dienst als deze, daarom slechts een korte samenvatting van de kleding van de Hertogin: jas van Missoni (eerder gedragen in juni 2016), hoed van Lock & Co (eerder gedragen in juni 2013 en juni 2014), bekende pumps van Gianvito Rossi, pareloorbellen geleend van de Koningin en een nieuwe clutch.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s