Hertogin van Cambridge bij eerste voorstelling ’42nd Street’

Gisterenavond woonde de Hertogin van Cambridge de eerste voorstelling van de beroemde Musical 42nd Street bij in het Theatre Royal Drury Lane in Londen. Een deel van de winst op de musical gaat naar East Anglia’s Children’s Hospices (EACH), een van de organisaties waar Catherine beschermvrouwe van is.

De Hertogin is sinds januari 2012 beschermvrouwe van EACH, dat palliatieve hulp en ondersteuning biedt aan terminaal zieke kinderen en hun families. De organisatie heeft drie speciale hospices voor kinderen, in Milton, Quidenham en Ipswich en ondersteunt ook families thuis of in het ziekenhuis. In 2014 werd ‘The Nook Appeal‘ gelanceerd, waarbij geld op wordt gehaald voor een nieuw hospice in Norfolk. Het nieuwe hospice zal het verouderde hospice in Quidenham gaan vervangen. Daarvoor moet eerst 10 miljoen pond opgehaald worden. Op het moment is er ongeveer 5 miljoen pond opgehaald. Een deel van het geld dat opgehaald wordt met deze voorstelling, gaat dan ook naar het Nook Appeal.

De Hertogin legt elk jaar verschillende bezoeken af voor de organisatie. Zo opende ze opende ze vorig jaar een winkel waarvan de winst naar EACH gaat en woonde ze een galadiner bij om geld op te halen voor ‘The Nook Appeal’. Eerder dit jaar was ze al in Quidenham om het oude hospice te bezoeken dat met het Nook Appeal vervangen gaat worden.

Bij aankomst kreeg de Hertogin het programmaboekje van de voorstelling van de 12-jarige Ollie, die samen met zijn familie al negen jaar gebruik maakt van het hospice in Milton. Ollie heeft een ziekte die zijn maag en darmen aantast en heeft al enkele orgaantransplantaties moeten ondergaan. Elke keer werden de nieuwe organen afgestoten, waardoor hij hulp nodig heeft bij ademen, eten en drinken.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De Hertogin zat in de Royal Box tijdens de voorstelling. Het verhaal van de musical is gebaseerd op het boek van Bradford Ropes, dat in 1933 al werd gebruikt voor de inmiddels wereldberoemde film. De musical gaat al 40 jaar de hele wereld over en trekt in alle landen een groot en gevarieerd publiek.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Na de voorstelling ging Catherine mee het podium op voor een foto met de cast. Ook kreeg ze een paar tapschoenen, die veel gebruikt worden in de musical.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Bij de voorstelling waren ook andere beroemdheden aanwezig, zoals acteur Morg-an Freeman en Judy Murray (moeder van tennisser Andy Murray).

De Hertogin droeg een donkerrode cocktail japon van het merk Marchesa. Haar oorbellen zijn nieuw en komen van Kate Spade. De pumps van Gianvito Rossi en de clutch van Mulberry droeg ze al enkele keren eerder.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Vandaag waren de Hertog & de Hertogin van Cambridge en prins Harry bij een speciale dienst in de Westminster Abbey voor de slachtoffers van de aanslagen in Londen op 22 maart. Morgen daarover meer op dit blog. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s