Koningsdagconcert 2017 in Tilburg

Gisterenavond waren het Koningspaar, prinses Beatrix en prins Constantijn aanwezig bij de opnames van het traditionele Koningsdagconcert. Dit jaar vond het concert plaats in Theaters Tilburg. Het idee achter het concert komt van koningin Beatrix en prins Claus, die van 1985 tot en met 2013 het concert organiseerden in Paleis Noordeinde. Sinds 2014 vindt het concert elk jaar plaats in de provincie waar de familie dat jaar Koningsdag viert.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Dit jaar spelen 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson de hoofdrol in het concert. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leveren een bijdrage aan de avond, net als Tilburgs bekendste pianist Jan-Willem Rozenboom (bekend als pianist en componist voor Guus Meeuwis).

Op Koningsdag wordt het concert uitgezonden op NPO2 om 21.10u.

Koningin Máxima droeg een nieuwe japon van Giambatitsta Valli (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl). Het merk is favoriet bij de Noorse kroonprinses Mette-Marit. De oorbellen droeg de Koningin al eerder tijdens het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland afgelopen jaar en ook de sandalen van Gianvito Rossi zijn niet nieuw.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s