Staatsbezoek Argentinië aan Nederland – dag 2 (dagprogramma)

De tweede dag van het staatsbezoek van Argentinië aan Nederland begint voor president Macri met een bezoek aan het Internationaal Strafhof en aan OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens in Den Haag. Vervolgens spreekt president Macri kort met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer op het Binnenhof en ook wordt hij ontvangen door demissionair minister-president Rutte.

Koningin Máxima en de echtgenote van de president, Juliana Awada, brengen twee verrassingsbezoeken in de ochtend aan het Oranje Huis in Amsterdam en Centrum Jeugd en Gezin in Den Haag. Het Oranje Huis in Amsterdam is een initiatief van Stichting Blijf Groep en biedt hulp aan mensen die huiselijk geweld hebben meegemaakt. De Koningin en mevrouw Awada spraken met hulpverleners en andere betrokkenen over de ontwikkelingen in vrouwenopvang. Argentinië is geïnteresseerd in de nieuwe manier van werken die gebruikt wordt in het Oranje Huis. Hare Majesteit en mevrouw Awada spraken ook met een bewoonster. Bij Centrum Jeugd en Gezin in Den Haag wordt hulp geboden aan jongeren tussen 0 en 18 jaar en hun ouders op verschillende gebieden, zoals gezondheid en opvoeding. Tijdens het bezoek spraken Koningin Máxima en mevrouw Awada met hulpverleners en cliënten.

Koningin Máxima en mevrouw Awada bezoeken vervolgens het Mauritshuis in Den Haag. Ze krijgen een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Rembrandt en Vermeer.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en mevrouw Awada gaan vervolgens naar  het Binnenhof, waar de Argentijnse president op dat moment al is. Namens de Nederlandse regering wordt er een lunch aangeboden in de Trèvezaal op het Binnenhof.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Tijdens de lunch houdt demissionair minister-president Rutte een speech.

 

In de middag bezoeken president Macri, zijn echtgenote en Koningin Máxima de haven van Rotterdam. Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven geven experts en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uitleg over de uitbreiding en innovatie op de Maasvlakte.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Máxima draagt vandaag een nieuwe mantel van Claes Iversen met een bijpassend hoedje. Haar pumps komen van Gianvito Rossi en het tasje van Dior (een geschenk van president Hollande bij het staatsbezoek vorig jaar). De oorhangers droeg ze al enkele malen eerder. (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl)

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Morgen meer over de contraprestatie, de Hertogin van Cambridge op het National Portrait Gallery Gala 2017 en wellicht ook meer over het Belgische staatsbezoek aan Denemarken. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s