Staatsbezoek Argentinië aan Nederland – dag 1 (dagprogramma)

Vandaag is het tweedaagse staatsbezoek van Argentinië aan Nederland begonnen met de officiële ontvangst van de Argentijnse president Macri en zijn vrouw Juliana Awada. Deze ontvangst vond plaats op de Dam in Amsterdam. Naast het Nederlandse koningspaar, waren er ook politici uit beide landen aanwezig, net als leden van de Nederlandse hofhouding.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

President Macri inspecteerde met koning Willem-Alexander de erewacht. Daarnaast werden beide volksliederen gespeeld. Na afloop van de ceremonie was er een ontmoeting tussen de meegereisde Argentijnse delegatie en Nederlandse autoriteiten.

Embed from Getty Images

 

Vervolgens legden de President en zijn vrouw een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Koningin Máxima vergezelde de president van haar vaderland en zijn vrouw naar het Anne Frank huis. Het presidentieel paar tekende daar ook het gastenboek. In Argentinië is er een speciale stichting, genoemd naar Anne Frank, die zich inzet voor educatie voor jongeren in de strijd tegen discriminatie en geweld.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

In de middag wonen president Macri en mevrouw Awada samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een deel van het ‘Business Forum’ bij, dat die dag wordt gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Nederlandse en Argentijnse ondernemers doen hieraan mee om de economische banden tussen de twee landen te versterken. President Macri, in tegenstelling tot zijn voorgangers, wil Argentinië weer meer laten handelen op de wereldmarkt.

Aan het einde van de middag staat sport centraal in de Beurs van Berlage, voornamelijk hockey en voetbal, waarin zowel Nederland als Argentinië uitblinken op wereldniveau. Nederlandse en Argentijnse jonge hockeyspelers  geven een demonstratie voor de president, zijn vrouw en het koninklijke gezelschap.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Máxima draagt een nieuw ensemble van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl). Haar hoed is niet nieuw en komt van Fabienne Delvigne.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Vanavond uiteraard meer over het staatsbanket en morgen natuurlijk meer over de tweede dag van het staatsbezoek. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s