Prinses Beatrix opent tentoonstelling ‘Chapeaux’

Woensdag heeft prinses Beatrix op Paleis het Loo in Apeldoorn de tentoonstelling ‘Chapeaux’ geopend. De tentoonstelling gaat over de hoeden die koningin Beatrix in haar 33 jaar als Koningin droeg. Er zijn 111 hoeden te zien bij de tentoonstelling.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De meeste hoeden die te zien zijn heeft koningin Beatrix gedragen bij staatsbezoeken, Prinsjesdag of Koninginnedag, maar er zijn ook enkele hele persoonlijke exemplaren te zien. Zo kun je de hoed die ze droeg op het huwelijk van prins Willem-Alexander met prinses Máxima en de hoed die ze droeg op het huwelijk van prins Friso met prinses Mabel bekijken, maar ook de hoeden die ze droeg bij de begrafenis van prins Claus en koningin Juliana.

Onderstaande hoed was de eerste hoed die Prinses Beatrix droeg na 33 jaar Koningsschap, tijdens de inhuldiging van haar zoon: koning Willem-Alexander.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Ook een van haar beroemde veren hoeden is te zien op de tentoonstelling. Ik kan helaas niet goed zien welk exemplaar dit is, maar het zou goed kunnen dat dit de hoed is die ze droeg op haar laatste Prinsjesdag als Koningin.

Embed from Getty Images

 

De hoeden die te zien zijn, zijn meestal ontworpen door Suzanne Moulijn, Emy Bloemheuvel en Harry Scheltens.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Tot hilariteit van aanwezigen, droeg de prinses bij de opening van de tentoonstelling juist géén hoed. Alle 111 hoeden komen uit haar privé collectie en worden beheerd door de ‘Koninklijke Verzamelingen’ in Den Haag. Als de tentoonstelling afgelopen is, gaan de hoeden niet terug de kast in op Kasteel Drakenstein, maar gaan ze gewoon terug naar de ‘Koninklijke Verzamelingen’.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

De tentoonstelling is tot en met 27 augustus 2017 te zien op Paleis het Loo in Apeldoorn.

Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s