Sofia & Carl-Phillip van Zweden verwachten tweede kind

Foto: Kungahuset.se

Vanmiddag werd door het Zweedse hof bekend gemaakt dat prinses Sofia en prins Carl-Phillip hun tweede kindje verwachten. De geboorte is voorzien in september. In een statement geeft het paar aan ‘verheugd te zijn dat ze de zwangerschap kunnen aankondigen en dat ze ernaar uitzien dat ze een nieuw lid bij hun gezin kunnen voegen’.

De prins en prinses kregen al een zoontje, Alexander, op 19 april 2016. Zijn volledige namen zijn Alexander Erik Hubertus Bertil en hij draagt naast de titel ‘Prins van Zweden’, ook de titel ‘Hertog van Södermanland’. Meer over de Zweedse hertogdommen lees je hier.

Het kindje zal bij zijn of haar geboorte waarschijnlijk zesde zijn in de lijn van de troonsopvolging, na tante Victoria, nichtje Estelle (5), neefje Oscar (1), vader en broertje Alexander (1 (op het moment van de geboorte)). Hij of zij is het zesde kleinkind van het Zweedse Koningspaar, die ondertussen twee kleindochters en drie kleinzonen hebben.

Vanavond is het prinselijk paar samen met het Zweedse koningspaar, kroonprinses Victoria en prins Daniel aanwezig bij een officieel diner in het paleis van Stockholm.

Advertenties

One thought on “Sofia & Carl-Phillip van Zweden verwachten tweede kind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s