Hertog & Hertogin van Cambridge in Parijs – dag 2.3

Als laatste stond een rugbywedstrijd tussen Wales en Frankrijk op het programma. De wedstrijd vond plaats in het Stade de France, aan de noordkant van Parijs. De wedstrijd is onderdeel van het toernooi ‘Six Nations’, waar ook zes landen aan meedoen. Prins William is President van de rugbybond van Wales sinds december vorig jaar, nadat zijn oma het stokje aan hem had overgedragen. Dit is de eerste wedstrijd die hij in zijn nieuwe hoedanigheid als President bijwoont.

Leuk is om te zien dat de hertog en de hertogin (die waarschijnlijk de titels prins en prinses van Wales zullen krijgen als prins Charles koning is) het volkslied van Wales meezingen. Rood is overigens ook de kleur van Wales.

Embed from Getty Images

 

De voormalig minister van Sport van Frankrijk, Bernard Laporte, zit naast William. Hij is hoofd van de Franse rugbybond.

Embed from Getty Images

 

Catherine en William hadden het duidelijk naar hun zin tijdens de wedstrijd.

Embed from Getty Images

 

Het was een erg spannende wedstrijd en moest met 20 minuten verlengd worden. Uiteindelijk scoorde Frankrijk het winnende punt in de 100ste minuut. De uiteindelijke uitslag was 20-18 voor Frankrijk.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Het paar was teleurgesteld in de einduitslag, ze zijn immers fanatiek supporters van Wales.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De Hertogin draagt haar rode jas van Carolina Herrera, eerder gedragen in Canada vorig jaar. Het is niet te zien op bovenstaande foto’s, maar ze draagt lage zwarte laarsjes met hoge hakken die ze eerder droeg in New York in 2014. Het is niet bekend van welk merk ze zijn.  De oorstekers zijn van Cartier en droeg ze eerder op de dag ook al.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Meer over de Hertog en de Hertogin in Parijs:

 

Wat mij betreft is het bezoek aan Parijs voorbij gevlogen! Gelukkig is het volgende buitenlandse bezoek van het paar al aangekondigd: ze zullen Duitsland en Polen bezoeken in juli. Als dat niet samenvalt met mijn vakantie, zul je op dit blog daar uiteraard alles over kunnen lezen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s