Hertog & Hertogin van Cambridge in Parijs – dag 2.2

Er waren voor dag 2 slechts twee programmaonderdelen die van te voren aangekondigd waren: het bezoek aan Les Invalides en de rugbywedstrijd (daarover later meer). Op de overige twee programma onderdelen rustte een embargo, voornamelijk vanwege de veiligheid. Het was dus een verassing toen de eerste foto’s doorkwamen van het paar in Musée D’Orsay, een van de vele musea in Parijs aan de oever van de Seine. Musée D’Orsay is gehuisvest in een oud station, dat gebouwd is tussen 1898 en 1900. Enkele zaken uit het oude station zijn nog zichtbaar in het museum, zoals de grote beroemde klok. Dat leverde fantastische plaatjes op.

Embed from Getty Images

 

Het Musée D’Orsay heeft voornamelijk Franse kunst tussen 1848 en 1914 in haar collectie, waaronder werken van Monet, Renoir, Cézanne en Van Gogh. Het museum heeft de grootste impressionistische en post-impressionistische collectie ter wereld. Prins William en hertogin Catherine brachten dan ook een bezoek aan het gedeelte van het museum met impressionistische kunstwerken. Deze kunstwerken zullen later dit jaar te zien zijn in het Tate Modern in Londen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Ook op het volgende programmaonderdeel rustte een embargo, waardoor het extra leuk was toen bekend werd dat het koninklijke paar een bezoek had gebracht aan Trocadéro, waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft op de Eiffeltoren. Tot groot genoegen van de pers, die in grote getallen aanwezig was, poseerde het paar voor de Eiffeltoren.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Bij Trocadéro was ook een evenement van ‘Les Voisons’, dat de avond van te voren gelanceerd was op een receptie waarbij het paar ook aanwezig was. Er waren veel Franse en Britse kinderen aanwezig en het evenement had vooral als doel om de banden tussen Franse en Britse kinderen te versterken. Daar werd onder andere rugby voor gebruikt, waaraan William en Catherine maar al te graag meededen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Ook werd er voor het beroemdste bouwwerk van Parijs geposeerd met alle aanwezige jongeren.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De Hertog en de Hertogin maakten ook kort tijd voor de kinderen die niet meededen aan de rugby.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

De Hertogin droeg nog hetzelfde als in de ochtend, dus vooral Franse mode – haar mantel is nieuw en komt van modehuis Chanel, net als de riem en de tas. De oorbellen en de halsketting komen van juwelier Cartier en zijn ook nieuw. De schoenen zijn niet nieuw. Ze komen van Tod’s en werden voor de eerste keer gedragen in Canada vorig jaar.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Meer over de Hertog en de Hertogin in Parijs:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s