Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg overleden

Embed from Getty Images

Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg is gisterenavond thuis in het kasteel in Bad Berleburg (Duitsland) overwacht overleden. Hij kwakkelde al jaren met zijn gezondheid. Zijn vrouw, prinses Benedikte van Denemarken (de zus van de Deense koningin Margarethe II), was op dat moment niet in Duitsland. Zij was in Denemarken en is vanochtend teruggegaan naar Duitsland, waar haar man vandaan kwam. Prins Richard werd 82 jaar.

Prins Richard komt uit een adellijke Duitse familie en trouwde in 1968 met de Deense prinses Benedikte. Zij hebben elkaar ontmoet op het huwelijk van prinses Beatrix met prins Claus in 1966. Prinses Beatrix ontmoette prins Claus overigens op het huwelijk van de zus van prins Richard. Lang werd volgehouden dat niet Claus, maar prins Richard de aanstaande verloofde van de prinses was, om de pers te misleiden. De speciale band met de Nederlandse koninklijke familie werd onderstreept toen prins Richard, heel uitzonderlijk, aanwezig was bij verschillende onderdelen van het Nederlandse staatsbezoek aan Denemarken in 2015.

Richard en Benedikte hebben drie kinderen: Gustav (1969), Alexandra (1970) en Nathalie (1975). Het paar heeft ook vier kleinkinderen: graaf Richard (1999) en gravin Ingrid (2003) van Alexandra en haar man graaf Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, en Konstantin (2010) en Louisa (2015) van Nathalie en haar man Alexander Johannsmann. Gustav is het nieuwe hoofd van de familie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg na het overlijden van zijn vader. Hij is al jaren samen met Carina Axelsson, maar vanwege de strenge familiewetten kan hij niet met haar trouwen omdat ze niet van adel is(hij zal in dat geval zijn erfenis en familierechten kwijtraken). Hij heeft ook geen kinderen, waardoor een neef in dat geval het hoofd van de familie zal worden. Gustav kan nu echter als hoofd van de familie de regels aanpassen en alsnog met Carina trouwen.

Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart van prins Richard zal plaatsvinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s