NL Doet 2017

Vrijdag en gisteren was het weer tijd voor de jaarlijkse vrijwilligers actie van het Oranje Fonds: NL Doet. Deze actie is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zoals elk jaar stak de Koninklijke familie ook weer de handen uit de mouwen om klusjes te doen bij organisaties die zich opgeven bij het Oranje Fonds.

Het Koninklijk paar was vrijdag in Buurttuin Breda, in de wijk Hoge Vucht. Ze hebben geholpen bij het opknappen van de tuin na het winterseizoen. Er waren veel verschillende klussen te doen, waaronder schilderen, in de tuin werken en schoonmaken.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima schilderde in de tuin en hielp mee met het verplanten van kleine plantjes.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Koning Willem-Alexander deed het meer zware werk en werkte in de tuin.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Prinses Beatrix heeft zaterdag vrijwilligerswerk gedaan in Speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein. De speeltuin is gemaakt voor kinderen tot en met 12 jaar en is ook geschikt voor kinderen met een beperking. De speeltuin in IJsselstein was nog niet klaar voor het nieuwe seizoen en prinses Beatrix hielp mee om dit voor elkaar te krijgen. Zo gebruikte ze onder andere een hogedruk spuit om een speeltoestel schoon te spuiten.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 

Prinses Laurentien was deze week in het Caribische deel van het Koninkrijk voor een conferentie over kinderrechten op Bonaire. Ze ging echter nog niet naar huis en op Curaçao hielp ze mee aan de plaatselijke versie van NL Doet, namelijk Cura Doet. In Willemstad was ze bij het project Thinker Shop. Hier worden door kinderen en jongeren computers uit elkaar gehaald om ze een tweede leven te geven.

Prins Pieter-Christiaan, prinses Anita en hun dochter Emma waren in Delft waar ze hielpen op het hoofdkantoor van het Rode Kruis. De prins postte de onderstaande foto op Twitter.

In het hele koninkrijk (dus inclusief de Caribische delen van het Koninkrijk) zijn vrijwilligers voor de stichtingen en verenigingen heel erg belangrijk. Deze stichtingen en verenigingen zorgen ervoor dat er meer contact is tussen buurtbewoners. Het is al de elfde keer dat NL Doet wordt georganiseerd. In totaal zijn ruim 9.500 klussen aangemeld bij het Oranje Fonds en worden 350.000 vrijwilligers verwacht. Het Oranje Fonds hoopt dat door de actie er meer vrijwilligerswerk zal worden gedaan zodat klussen bij de verenigingen niet lang blijven liggen.

Later vandaag: de naamdag van de Zweedse Kroonprinses Victoria.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s