Staatsbezoek Spanje aan Groot-Brittannië nu écht aangekondigd

Embed from Getty Images

 

Vandaag heeft het Britse hof nieuwe data aangekondigd voor het Spaanse staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het staatsbezoek zal plaatsvinden van 6 tot en met 8 juni en het Koninklijk paar zal verblijven op Buckingham Palace.

De relatie tussen de Britse en Spaanse regeringen is niet altijd even soepel, vanwege de kwestie rondom Gibraltar. Het mini-staatje aan de Straat van Gibraltar is nog steeds Brits, terwijl Spanje het gebied ook graag wil hebben. Dit werd echter in een referendum door de bewoners van Gibraltar verworpen.

Koning Felipe en Koningin Letizia van Spanje zouden van 8 tot en met 10 maart 2016 op staatsbezoek gaan naar Groot-Brittannië. Zoals te lezen is in dit log zou het paar verblijven op Windsor Castle als gasten van de Britse vorstin en haar man prins Philip. Dat ging echter niet door omdat er na de verkiezingen van 20 december 2015 geen regering kon worden gevormd. Omdat koning Felipe de leiders van de partijen vaak moet ontvangen op het paleis, kon hij niet naar het buitenland en dus ook niet op staatsbezoek.

Het is alweer een tijd geleden dat de Britse koningin een collega-vorst op bezoek kreeg. Staatsbezoeken van monarchiën aan andere monarchieën zijn altijd leuk, want er is veel glitter en glamour te zien bij de staatsbanketten. Uiteraard is Groot-Brittannië hier de voorloper in, aangezien vaak een groot deel van de koninklijke familie aanschuift tijdens zo’n banket. Het wordt echter pas vlak voor het bezoek (ik verwacht eind mei in dit geval) bekend gemaakt welke Britse Royals een rol gaan spelen in het bezoek. De verwachting is in ieder geval dat de Hertog en de Hertogin van Cambridge erbij zullen zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s