Streekbezoek aan Krimpenerwaard

Dit log is een onderdeel van ‘Februari Feestmaand’, gehouden ter ere van de vijfde verjaardag van About Royals. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gisteren een streekbezoek afgelegd aan Krimpenerwaard. De Krimpenerwaard bestaat sinds de herindeling in 2015 uit twee gemeenten: Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Het was het negende streekbezoek van het Koningspaar, eerder bezochten ze bijvoorbeeld al de Mijnstreek in Limburg en West-Brabant en de Brabantse Wal. De Koning en de Koningin bezoeken tijdens een streekbezoek regio’s in Nederland die niet vaak in aanmerking komen voor een Koninklijk bezoek. Een streekbezoek duurt de hele dag en er worden meerdere plaatsen aangedaan.

Het koningspaar begon het streekbezoek in Krimpen aan de IJssel. In het gemeentehuis werrden de Koning en Koningin ontvangen door de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. Daar spreekt het koningspaar met burgemeesters van Krimpenerwaard over hoe zij en de bevolking van beide gemeentes de herindeling ervaren hebben.Daarnaast wordt er ook gesproken over de ontwikkeling van het gebied.

Overal zijn heel veel mensen aanwezig om het Koningspaar te zien. Op hun beurt deelt het Koninklijk paar veel handjes uit aan het wachtende publiek.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Vervolgens gaat het Koninklijk paar en hun gevolg naar Gouderak. Onderweg naar daarheen worden zij bijgepraat over de dijkversterking langs de Hollandse IJssel. In Gouderak bezoeken de Koning en Koningin de boerderij ‘De Appelgaard’. In deze boerderij, die eigenlijk een melkveehouderij was, is tegenwoordig een bed & breakfast gevestigd. Ook is het een bedrijf voor jongvee. Landbouw in het gebied wordt steeds lastiger, omdat er sprake is van bodemdaling en een hele natte bodem. Daardoor moeten veel boeren een nieuwe bestemming zoeken voor hun boerderij. Daarover praat het Koninklijk Paar in tijdens deze stop samen met de boeren en natuurorganisaties.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren hier voor de aanwezige fotografen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Het Koninklijk Paar bezoekt dan het zalencentrum “De Zwaan”  in Berkenwoude. Hier praten de Koning en de Koningin over het thema “De kracht van de gemeenschap”. Dit zalencentrum fungeert als centrale locatie voor verschillende verenigingen en voorzieningen. De Koning en Koningin ontmoeten hier vrijwilligers van deze organisaties uit de Krimpenerwaard, waaronder buurtverenigingen en asielzoekers met mensen die hen helpen met het leren van Nederlands. Ook zijn er jongeren aanwezig, met hen praat het Koninklijk paar over de toekomst van Krimpenerwaard.

Embed from Getty Images

In Bergambacht bezoeken de Koning en Koningin het bedrijf Koninklijke Otolift Trapliften. Zij krijgen daar een korte rondleiding door het bedrijf en spreken met verschillende ondernemers uit de Krimpenerwaard. Het gesprek gaat vooral over de mogelijkheden die er in Krimpenerwaard zijn voor innovatie.

Embed from Getty Images

 

Het streekbezoek wordt afgesloten in het voormalige gemeentehuis van Bergambacht.

Embed from Getty Images

 

Koningin Máxima draagt een nieuwe roze japon van modehuis NATAN (met dank aan http://www.modekoninginmaxima.nl). Ook haar sieraden komen van hetzelfde merk. De pumps zijn van Gianvito Rossi en de hoed komt van Fabienne Delvigne.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s