Koningspaar brengt staatsbezoeken aan Italië en Vaticaanstad

Embed from Getty Images

Vandaag werd door de RVD aangekondigd dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima staatsbezoeken zullen afleggen aan Italië en Vaticaanstad. De bezoeken zullen plaatsvinden van 20 tot en met 23 juni.

President Sergio Mattarella van Italië nodigde het koningspaar uit om een staatsbezoek te brengen aan zijn land. Naast Rome bezoekt het Koninklijk paar ook Milaan en Palermo (op Sicilië). Daarnaast reist er een grote economische missie mee, parallel aan het staatsbezoek.

In Vaticaanstad hebben de Koning en de Koningin een ontmoeting met Paus Fransiscus. Vorig jaar ging het paar en de drie prinsessen al op audiëntie bij de Paus. Ook waren toen nog prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij de inauguratie van de Paus.

Voor het Koningspaar is het alweer het tiende en elfde staatsbezoek. Eerder bezochten ze al Polen, Japan en Zuid-Korea in 2014, Denemarken, Canada en China in 2015 en Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland in 2016. Over het tweede staatsbezoek van dit jaar is nog niets bekend, maar waarschijnlijk zal het gaan om een land (of twee landen) buiten Europa.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s