Koning Willem-Alexander dineert met 150 Nederlanders voor verjaardag

Embed from Getty Images

Vandaag werd door de RVD (waarschijnlijk slechts gedeeltelijk) bekend gemaakt hoe koning Willem-Alexander zijn 50ste verjaardag in april gaat vieren: 150 volwassen Nederlanders die op 27 april een kroonjaar vieren (dus mensen die 20, 25, 30, 35 etc. jaar worden) mogen samen met de jarige Koning en koningin Máxima dineren in het Koninklijk Paleis van Amsterdam op vrijdag 28 april.

Ben jij dus zelf jarig op 27 april en vier je een kroonjaar op die datum, of ken je iemand die dat doet, en wil jij wel dineren met het Koningspaar? Hier kun je je aanmelden. Let op: inschrijving sluit op 3 maart. Uit de inschrijvingen worden 150 mensen geloot die mogen komen. Koning Willem-Alexander nodigt iedereen die op 27 april een kroonjaar viert met het onderstaande filmpje (overigens gefilmd op Paleis Noordeinde) uit om zich aan te melden.

Na het diner, om 22.00u gaat het koninklijk Paleis open voor publiek. Het paleis blijft dan precies 50 uur open tot zondag 30 april 00.00u. Er is een speciale tentoonstelling in het paleis over de afgelopen 50 jaar in ons Koninkrijk.  Vanaf half april kun je ook hiervoor kaarten reserveren.

Het is overigens te verwachten dat de Koning ook nog een feest viert voor zijn familie en buitenlandse gasten. Daar is verder nog niets over bekendgemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s