Diner op Paleis Noordeinde voor president Gauck

Gisterenavond boden koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Paleis Nooreinde een diner aan aan de Duitse President Gauck. Hij maakt op dit moment samen met zijn partner Daniela Schadt een afscheidstour door Europa, vanaf 12 februari is hij geen president van Duitsland meer. Minister Ploumen Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is aanwezig bij het diner namens het kabinet.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Gauck kreeg het Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw is de hoogste burgerlijke onderscheiding in Nederland. Gauck is vandaag ook nog in Nederland. Vanochtend bracht hij een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag en vanmiddag is hij in Maastricht om een eredoctoraat te ontvangen aan de universiteit. Prinses Beatrix is daarbij namens de Nederlandse Koninklijk familie.

Koningin Máxima draagt een nieuwe avondjapon van modehuis Valentino. Bijzonder zijn vooral haar juwelen: het collier dat ze draagt is al enkele decennia niet meer gezien en hoort bij de pauwenstaartparure. Sinds 2009 is de tiara weer regelmatig in beeld, maar velen vreesden dat het collier opgebroken of verkocht was. Dat blijkt dus niet zo te zijn!

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Hieronder zien we een foto van Koningin Juliana tijdens haar inhuldiging. Zij droeg het collier op dezelfde manier als Koningin Máxima gisterenavond. Het collier kan nog op enkele andere manieren gedragen worden, bijvoorbeeld met enkel het centrale element en de diamanten band, of zonder de diamanten band, waardoor het collier meer een golvend ontwerp heeft (zie onderste foto van prinses Irene).

Informatie juwelen & mode met dank aan: Gert-Jan de Wit op Twitter en modekoninginmaxima.nl

Morgen in Februari Feestmaand een uitgebreid log over dag 1 en 2 van het Koningspaar in Duitsland. Tot dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s