Drukke dag voor de Hertog en de Hertogin van Cambridge

Dit log is onderdeel van Februari Feestmaand, ter ere van de vijfde verjaardag van dit weblog!

Vanochtend waren de Hertog en de Hertogin van Cambridge bij de Mitchell Brook Primary School om ‘The Big Assembly’, georganiseerd door de organisatie Place2Be, bij te wonen. De Hertogin is beschermvrouwe van Place2Be sinds 2012. Place2Be geeft ondersteuning aan partner scholen om een team op te zetten dat de psygische gezondheid van de kinderen (en ook de leraren) in de gaten kan houden en de eventuele problemen hiermee kan proberen op te lossen. De organisatie werkt met 282 scholen in het Verenigd Koninkrijk en bereikt hiermee meer dan 116.000 kinderen, op verschillende gebieden zoals rouwverwerking, huiselijk geweld en traumatische ervaringen.

Vandaag is de Children’s Mental Health Week 2017 begonnen en dit jaar ligt de focus op vriendelijkheid. Tijdens deze week probeert Place2Be kinderen te leren dat het belangrijk is om vriendelijk te zijn naar andere kinderen, door bijvoorbeeld aan een klasgenoot die het moeilijk heeft te vragen hoe het met hem of haar gaat.

Embed from Getty Images

 

De Hertogin gaf een speech waarin ze benadrukte dat het even belangrijk is om vriendelijk te zijn tegenover andere mensen als om goed te zijn in schoolvakken, zoals gym of wiskunde. Ze refereerde naar haar eigen jeugd en benadrukte hoe belangrijk haar familie is geweest in de levenslessen die ze geleerd heeft. Ze gaf ook aan dat William en zij het heel belangrijk vinden om aan George en Charlotte te leren dat vriendelijk zijn heel belangrijk is. Catherine’s speech kun je via deze link (in het Engels) volledig teruglezen.

Catherine reikte de allereerste ‘Kindness Cup’ uit aan Nadia Dhicis, die bovengemiddeld veel vriendelijkheid heeft laten zien in de schoolgemeenschap en daarbuiten.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Ook woonde het paar discussies bij over hoe het jongeren met problemen heeft geholpen dat andere kinderen vriendelijk en geïnteresseerd waren.

Embed from Getty Images

 

Bij vertrek maakten de royals uitgebreid tijd voor de schoolkinderen die met vlaggetjes bij de school stonden om hen uit te zwaaien.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

In de onderstaande video van Place2Be kun je Catherine’s speech volledig beluisteren en zie je nog meer beelden van het bezoek aan de basisschool.

 

Catherine droeg haar rode Luisa Spagnoli pakje al driemaal eerder (2011, 2014 en 2015), waardoor het een van de meest in het openbaar gedragen kledingstukken uit haar garderobe is. Ze combineerde het met Gianvito Rossi pumps en haar diamanten Mappin & Webb oorhangers.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

[morgenvroeg een update met meer foto’s]

In de avond hadden William en Catherine nog een afspraak staan: ze woonden een gedeelte van de ‘Guild of Health Writers’ conferentie bij. De conferentie gaat voornamelijk over problemen in de psygische gezondheid en wordt ondersteund door Heads Together, een campagne die opgezet is om het taboe rondom psygische problemen te verbreken. Gisteren hadden William, Catherine en Harry een publiek optreden voor Heads Together, lees meer over de organisatie hier. ‘The Guild of Health Writers’ (Vertaald: het gilde van schrijvers over gezondheid) is een onafhankelijke ledenorganisatie voor journalisten en schrijvers die schrijven over het gezondheid, in de breedste zin van het woord. De Hertog en de Hertogin wilden contacten leggen met deze schrijvers en journalisten om hen om steun te vragen in de campagne om psygische problemen bespreekbaar te maken.

Het thema van de conferentie is angst, hoe dit invloed kan hebben op de psygische gezondheid van mensen en hoe mensen aan deze problemen het best geholpen kunnen worden.

Het paar luisterde naar vier grootheden op het gebied van psygische gezondheid. Er werd ook gespeecht door mensen die persoonlijke ervaringen hebben met dit onderwerp. Vervolgens gaf prins William een speech waarin hij benadrukte dat het voor hemzelf, zijn vrouw en zijn broer Harry heel belangrijk is om het taboe rondom psygische gezondheidsproblemen te verbreken: iets dat echt een speerpunt is in hun werk voor goede doelen dit jaar.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Catherine droeg een paars nieuw pakje van Oscar de la Renta. De accessoires zijn hetzelfde als in de ochtend.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Morgen in Februari Feestmaand: paleizen en geschiedenis!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s