Hertogin van Cambridge bezoekt hospice in Quidenham

Vandaag bezocht de Hertogin van Cambridge een hospice van de organisatie East Anglia’s Children’s Hospices (EACH) in Quidenham. De Hertogin is sinds januari 2012 beschermvrouwe van deze organisatie, die palliatieve hulp en ondersteuning biedt aan terminaal zieke kinderen en hun families. De organisatie heeft drie speciale hospices voor kinderen, in Milton, Quidenham en Ipswich en ondersteunt ook families thuis of in het ziekenhuis. In 2014 werd ‘The Nook Appeal‘ gelanceerd, waarbij geld op wordt gehaald voor een nieuw hospice in Norfolk. Het nieuwe hospice zal het verouderde  hospice in Quidenham gaan vervangen. Het hospice in Quidenham is niet gelijkvloers en kan niet uitgebreid worden, terwijl het eigenlijk te klein is voor de vraag die er naar palliatieve zorg voor kinderen is. Daarvoor moet eerst 10 miljoen pond opgehaald worden. Op het moment is er ongeveer 5 miljoen pond opgehaald.

De Hertogin legt elk jaar verschillende bezoeken af voor de organisatie. Zo opende ze opende ze vorig jaar een winkel waarvan de winst naar EACH gaat en woonde ze een galadiner bij om geld op te halen voor ‘The Nook Appeal’.

Bij aankomst bij het hospice werd de Hertogin verwelkomt door vele schoolkinderen en ze kreeg bloemen van een meisje dat haar broertje vorig jaar verloren is. Het gezin heeft in die moeilijke periode hulp gehad van EACH in Quidenham.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Vandaag kreeg Catherine informatie over de vorderingen van ‘The Nook Appeal’. Ze kreeg een rondleiding door het huidige hospice en ontmoette families die op het moment gebruik maken van de faciliteiten van het hospice.

Zo woonde ze een therapie sessie op het gebied van kunst bij.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Een video van vandaag kun je hieronder bekijken.

 

Catherine droeg een nieuw mantelpakje van het merk Hobbs. Haar schoenen zijn van Gianvito Rossi en de oorhangers van KikiMcDonough. De witte blouse die de Hertogin onder haar groene jasje draagt is van Gerard Darel.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Advertenties

One thought on “Hertogin van Cambridge bezoekt hospice in Quidenham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s