Kort koninklijk nieuws (24 december 2016)

In dit log lees je enkele korte koninklijke nieuwsberichten van vandaag.

Koningin Silvia van Zweden in het ziekenhuis

De Zweedse koningin Silvia (73) is sinds gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De koningin heeft last van ernstige duizeligheid en hoofdpijn. Haar dochter prinses Madeleine is meegegaan naar het ziekenhuis en is gedurende de nacht in het ziekenhuis gebleven. De koningin moet nog in het ziekenhuis blijven maar voelt zich naar omstandigheden goed.

Embed from Getty Images

 

Zara en Mike Tindall verliezen hun ongeboren kindje

Zara Tindall, kleindochter van koningin Elizabeth en dochter van prinses Anne, en haar man Mike zijn hun ongeboren kindje verloren, zo maakte een woordvoerder bekend. Zara en Mike verwachtten  hun tweede kindje in het voorjaar. Ze zijn al ouders van dochter Mia (2). De zwangerschap werd vorige maand aangekondigd. Het paar vraagt om rust en privacy. Ik wil hen heel veel sterkte wensen!

Embed from Getty Images

 

Nieuwe kerstfoto Nederlands Koninklijk gezin

Onderstaande foto werd vandaag door het Koninklijk huis vrijgegeven met de kerstwensen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezin is vandaag in Argentinië aangekomen om kerst te vieren met Máxima’s familie. Doordat kerst dit jaar al aan het begin van de kerstvakantie van de prinsessen valt, is er geen tijd voor een fotosessie. De foto hieronder is gemaakt in september op het Oude Loo en komt uit dezelfde serie als van de nieuwe foto’s van de prinsessen.

foto: Jeroen van der Meyde

Kersttoespraak Belgische koning Filip

Koning Filip sprak vandaag zijn kersttoespraak van 2016 uit. De koning sprak over de aanslagen in  Brussel van maart en over de andere verschrikkelijke gebeurtenissen in Europa dit jaar. Ook wenste hij iedereen namens hemzelf, de koningin en zijn familie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hieronder kun je de volledige toespraak, die werd uitgezonden op de Belgische televisie, bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s