Britse Receptie voor het Corps Diplomatique 2016

Gisterenavond was de jaarlijkse receptie voor het Corps Diplomatique op Buckingham Palace, Londen. Het is het grootste evenement van het jaar in het paleis en er komen meer dan 1000 diplomaten naar de receptie. Er zijn ook altijd verschillende leden van de Koninklijke familie bij aanwezig. Er komen nooit camera’s in het paleis om de receptie te fotograferen (heel af en toe een documentaire ploeg), maar dit jaar is er voor het eerst een fotograaf binnen gelaten om een groepsfoto van de Royals te maken. Hierdoor hebben we voor het eerst volledig beeld van de Royals op de receptie, normaal gesproken kregen we alleen foto’s van de royals in hun auto’s bij aankomst en vertrek.

Embed from Getty Images

 

Koningin Elizabeth draagt een japon van Angela Kelly en haar saffieren parure. De sjerp is van de Orde van de Kousenband en ze draagt de familie ordes van haar vader en grootvader (roze en blauw). Ook prins Phillip, prins Charles en prins William dragen de Orde van de Kousenband: ook te zien aan de kniebroeken en de kousenbanden die ze dragen (traditioneel kostuum).

De Hertogin van Cornwall draagt een japon van Bruce Oldfield en de diamanten Boucheron tiara. De sjerp is van de Royal Victorian Order en ze draagt ook de familie orde van koningin Elizabeth (lichtgeel).

Embed from Getty Images

 

De Hertogin van Cambridge draagt een japon van Jenny Peckham (eerder gedragen tijdens het staatsbanket voor China) en de Cambridge Lover’s Knot tiara (éénmaal eerder gedragen). De oorhangers zijn ook geleend van koningin Elizabeth. Alle geleende juwelen van Catherine vind je hier hier.

Embed from Getty Images

 

Koninklijke fotografen James Whatling en @Royalfocus1 (Rookie) plaatsen de volgende pracht plaatjes op Twitter!

P.S. Morgen zijn de Nobelprijzen en begint het jaaroverzicht van 2016!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s